ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ολοι στο πλευρό της Πόπης Χριστοδουλίδου

Συναγερμός σε ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοφανή εισαγγελική παραγγελία –παρέμβαση στην ελευθερία του Τύπου, με την οποία διατάσσεται η συνάδελφος δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, να «κατεβάσει» από ειδησεογραφικό – ενημερωτικό μπλογκ την ανάρτηση είδησης και σχολίου που ενδιαφέρει το σύνολο του ελληνικού λαού και αφορά την φύλαξη ευαίσθητων στόχων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής της, μάλιστα, της κατέστη σαφές ότι θα επακολουθήσει η άσκηση ποινικής δίωξης και η παραπομπή της στα ποινικά δικαστήρια.
 Η κατεπείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αδικήματα που προβλέπονται στο στρατιωτικό ποινικό κώδικα (μετάδοση στρατιωτικών, μυστικών, μετάδοση μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας)  εις βάρος της συναδέλφου, που επιτελεί το καθήκον της κατά τρόπο απολύτως σύμφωνο με το νόμο και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, πρέπει να σημάνει συναγερμό σε ολόκληρο το δημοσιογραφικό κόσμο.
Η γενική αναφορά της στη φύλαξη ευαίσθητων στόχων από τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού..
Σώματος και η παραπομπή στο σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το οποίο προβλέπει τις αρμοδιότητες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ο σχολιασμός αυτής της πρακτικής, την κατέστησε ύποπτη τέλεσης ποινικών αδικημάτων – και δη στρατιωτικών.
Η ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα πληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών, δέχτηκαν ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα, καθώς τέτοιες ενέργειες υπερβαίνουν κατά πολύ το πλαίσιο του συγκεκριμένου περιστατικού και αναπτύσσουν τις εκφοβιστικές – παραλυτικές τους συνέπειες στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Εάν η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θεωρείται «διαβαθμισμένο απόρρητο έγγραφο», αναρωτιόμαστε με πόσους άλλους τρόπους μπορούν να αξιοποιηθούν άλλες  ποινικές διατάξεις με σκοπό να πληγεί η ελευθερία του τύπου, του λόγου, της πληροφόρησης και εν τέλει η ίδια η ουσία της δημοκρατίας σε αυτή τη Χώρα.
  Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές, που αρμόζουν σε αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης, συμπαραστέκεται με όλες της τις δυνάμεις στη συνάδελφο, Πόπη Χριστοδουλίδου και δηλώνει, ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την εκπλήρωση των καταστατικών της σκοπών περί προστασίας της ελευθεροτυπίας και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Ο αγώνας για την εμπέδωσή τους είναι διαρκής – και δυστυχώς στις σημερινές συνθήκες απαξίωσης του κοινωνικού κράτους δικαίου όλο και πιο επίπονος.