ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ολοι καταδικάζουν το «χτύπημα» κατά της ελευθεροτυπίας

Θύελλα αντιδράσεων για τις μεθοδεύσεις κατά της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου που  βρέθηκε ποινικά ελεγχόμενη όταν ανέδειξε το θέμα με τη μετακίνηση των βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος με βάση διατάξεις του στρατιωτικού ποινικού κώδικα.
Η δημοσιογράφος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, κλητεύθηκε χθες να καταθέσει στο κτίριο της Κρατικής Ασφάλειας επειδή δημοσίευσε στο blog «Πειρατικό Ρεπορτάζ» (του οποίου έχει την επιμέλεια), την πληροφορία για τη μετακίνηση βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος σε «ευαίσθητους» στόχους εκτός… λιμανιού.
Η κλήτευση της Πόπης Χριστοδουλίδου, έγινε μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα...
αδικήματα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας!
Οπως είπε η Πόπη Χριστοδουλίδου, κατά τη διάρκεια της «απολογίας» της, τής ασκήθηκαν πιέσεις για να «κατεβάσει» τη σχετική ανάρτηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επακολουθούσε εναντίον της άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπή της στα ποινικά δικαστήρια. Η δημοσιογράφος αρνήθηκε να «συμμορφωθεί» στις υποδείξεις των αρχών, δηλώνοντας ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν, όπως έκανε τα 34 χρόνια που υπηρετεί τη δημοσιογραφία.
Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος και οι Ενώσεις στάθηκαν στο πλευρό της Πόπης Χριστοδουλίδου και καταδίκασαν την πρωτοφανή εισαγγελική παραγγελία –παρέμβαση που «χτυπάει» την ελευθερία του Τύπου. Έντονη ήταν η αντίδραση από ΕΣΗΕΑ (εδώ) και της ΠΟΕΣΥ (εδώ).
Ανακοινώσεις εξέδωσαν μεταξύ άλλων η ΕΤΕΡ (εδώ) αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καταγγέλλει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πως «δεν χρησιμοποιεί απλώς πλέον την ακροδεξιά ατζέντα, αλλά κυνηγάει ανοιχτά τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, απειλεί δημοσιογράφους και με πρωτοφανή τρόπο καταργεί την ελευθερία του Τύπου» (εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση).
** Στη φωτογραφία (από το peiratiko) η Πόπη Χριστοδουλίδου έξω από τη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο της Παν.Σαπουντζάκη και τον γραμματέα της ΠΟΕΣΥ Σταμάτη Σκούρτη.