ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το «ψώνιο» του Χρήστου Μεμή

Tα Νέα, οι μαθητικές εφημερίδες κι ο «αθόρυβος εργάτης» της Μιχαλακοπούλου

«Ολοι οι δημοσιογράφοι στα μαθητικά τους χρόνια έχουν κάποια απόπειρα έκδοσης εφημερίδας. Σε σχέση με αυτό που έκανα εγώ τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως μαθητής Γυμνασίου, οι σημερινές μαθητικές εφημερίδες είναι πολύ καλύτερες. Τα παιδιά μάς βάζουν τα γυαλιά».
Αυτό σχολίασε ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ανοίγοντας την εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του 20ού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Εφημερίδων. Ο Χρήστος Μεμής αποκάλυψε έτσι ότι το «ψώνιο» να γίνει δημοσιογράφος και να κάνει καριέρα στις εφημερίδες, το είχε από μικρός!
Η άποψή μας για τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» είναι γνωστή. Πρόκειται για έναν αφανή «εργάτη» της Μιχαλακοπούλου που ξημεροβραδιάζεται στον ΔΟΛ κι αυτό όχι μόνο επειδή είναι..
διευθυντής αλλά γιατί αυτό που κάνει του αρέσει! Ζορίστηκε αρκετά εως πολύ με τις απολύσεις  και κάποιοι του χρεώνουν πως δεν άσκησε την επιρροή του για τις αποτρέψει. Ο ίδιος απαντά στους επικριτές του πως «οι περικοπές ήταν αναγκαίες για να επιβιώσει το Συγκρότημα»... Το αφεντικό τον εμπιστεύεται σχεδόν τυφλά και τελευταία έχει αρχίσει να  παίρνει στα σοβαρά τις απόψεις του και κάποιες εισηγήσεις του. Ολοι στο χώρο έχουν να λένε για την διακριτικότητά του και το πόσο αθόρυβος και σεμνός σε σχέση με άλλους επαρμένους του κλάδου - κι όταν μάλιστα είναι διευθυντής στη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο παρελθόν -κι όχι στο μακρινό- κανένας δεν τον ήξερε και αρκετοί είναι αυτοί στο χώρο των μίντια που ακόμη και σήμερα αγνοούν την ύπαρξή του. Για το πόσο χαμηλών τόνων είναι -σε σχέση με «ομολόγους» του στο χώρο των μίντια- το αποδεικνύει και το ότι στο δισέλιδο αφιέρωμα των ΝΕΩΝ για τα βραβεία στους μαθητές, ο Χρήστος Μεμής επέλεξε να είναι μόνο σε μία γενική (πολύ μακρινή) φωτογραφία από το αμφιθέατρο της εκδήλωσης...
Γιαυτό εξάλλου δεν υπάρχουν και πολλές φωτογραφίες του στο διαδίκτυο. Οπως λένε όσοι τον γνωρίζουν αποφεύγει γενικώς να δημοσιοποιεί εικόνες του.