ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πως το σκοτάδι κατάπιε τον κατάλογο με τους επιτυχόντες

Γκάφα ολκής με τη λίστα ΝΕΡΙΤ

Πώς το είχε πει ο Σίμος Κεδίκογλου, όταν κατέβασε τους διακόπτες στην ΕΡΤ; Α, μάλιστα, το θυμήθηκα: «Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο που το βλέπουν όλοι». Οπως είδαν όλοι, θα συμπλήρωνα εγώ, τη λίστα με τους επιτυχόντες δημοσιογράφους στη ΝΕΡΙΤ.
Να το πάρουμε από την αρχή το στόρι για να μην μπουρδουκλωνόμαστε. Τις αιτήσεις των δημοσιογράφων, ως γνωστόν, ανέλαβε να τις επεξεργαστεί η ICAP. Πρόκειται για το πρώτο μέρος της διαδικασίας, που αν δεν γίνει καμιά στραβή και καμιά ανάποδη, είναι απολύτως αδιάβλητο. Κι αυτό γιατί τα μόρια ορίζονται με αυστηρότητα στην προκήρυξη. Τρεις οι ξένες γλώσσες, τρεις ο χειρισμός κομπιούτερ, έξι το πτυχίο. Και πάει λέγοντας.
Ελα όμως που η ICAP είχε κάποια θεματάκια με την επεξεργασία. Διότι μόλις τον παρουσίασε τον.. 
κατάλογο των (σε πρώτη φάση) επιτυχόντων στους αρμοδίους, ανακάλυψαν αυτοί ότι έπρεπε να ξαναδεί η εταιρεία ορισμένα στοιχεία του πρότζεκτ. Οχι ότι είχε έρθει και ο κατακλυσμός πια, δεν επρόκειτο περί λαθροχειρίας ή ιού των κομπιούτερ, αλλά απαιτούνταν διορθώσεις για να βγει ασπροπρόσωπη η ΝΕΡΙΤ. Εξ ου και η σύσκεψη χθες το μεσημέρι των ανθρώπων της ΝΕΡΙΤ με τους ανθρώπους της ICAP. Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Και νομίζανε ότι θα συνεχίσουνε νορμάλ, άνευ φουρτούνας και κυμάτων.
Ελα όμως που λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Οπου ξενοδόχος, η προθυμία του τμήματος πολυμέσων της ΝΕΡΙΤ να προχωρήσει σε δοκιμαστική ανάρτηση αποτελεσμάτων. Ναι, ναι, αυτών των ψιλοπροβληματικών αποτελεσμάτων, που χρειάζονταν διόρθωση.
Την ίδια ώρα, λοιπόν, που συνεδριάζανε τα στελέχη για να λυθεί το ζήτημα, το τμήμα πολυμέσων συνδέθηκε με την ICAP κι αντί να προκύψει μια λευκή σελίδα, έστω μια σελίδα demo με άσχετα ονόματα, βγήκε το ορίτζιναλ «χαρτί». Και φυσικά άρχισαν εντός δευτερολέπτων τα save και τα print από τους πάσης φύσεως ενδιαφερομένους. Αναρωτιέμαι αν θα τα κρατήσουν στο αρχείο τους και θα τα χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικές διεκδικήσεις...
Χ.Ξ. / Ελευθεροτυπία

- διαβάστε εδώ τι λέει η ΝΕΡΙΤ για τη «λίστα»