ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Και ο Φιλιππίδης ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατομμυρίων ευρώ αφέθηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, Μαρίας Αυγήτα, και του ανακριτή, Γιώργου Ανδρεάδη, μετά τη μαραθώνια απολογία του που κράτησε σχεδόν 10 ώρες για το σκάνδαλο της χορήγησης επισφαλών δανείων από το Τ.Τ.
Ο  Φιλιππίδης που κατηγορείται για απιστία και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είναι ο ένατος στη λίστα των κατηγορουμένων (Κοντομηνάς κλπ) για το Ταχυδρομικ'ο Ταμιευτηρίου, ο οποίος μετά την απολογία του στον ανακριτή αφήνεται ελεύθερος.
Στον Φιλιππίδη επιβλήθηκαν, επίσης, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.. και της ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
Προσερχόμενος στην Ευελπίδων με χειροπέδες λίγο πριν τις 9 παρά 20 το πρωί της Δευτέρας, και μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους. Εαν χάσω, τότε οι εισαγγελείς θα εγκρίνουν τα δάνεια».
Αντίθετα το βράδυ ο Φιλιππίδης αποχώρησε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων χωρίς να κάνει δηλώσεις. Στους δημοσιογράφους μίλησε ο ένας από τους δύο δικηγόρους, Γ. Παπαιωάννου, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του πρώην προέδρου του ΤΤ μαζί με τον συνάδελφό του, Αθανάσιο Βαρλάμη. Ο συνήγορος τόνισε ότι ο εντολέας τους έπεισε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και ανέφερε ότι ο ανακριτής δέχθηκε ότι ο  Φιλιππίδης ήρθε εκουσίως στη χώρα και δεν απελάθηκε, όπως διέδιδαν κάποιοι.