ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

«Αλίμονο, αν οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν την άδεια των δικαστών για να ερευνήσουν ένα θέμα»

«Αλίμονο, αν οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν την άδεια των δικαστών για να ερευνήσουν ένα θέμα». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης για την προληπτική λογοκρισία της εκπομπής του.
Χθες το μεσημέρι από το Πρωτοδικείο της Κω ζητήθηκε  από το Mega να σταματήσει τη μετάδοση του τρέιλερ των Πρωταγωνιστών του Σταύρου Θεοδωράκη  και να μην προχωρήσει τη μετάδοση της εκπομπής του για το Φαρμακονήσι που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη το βράδυ. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και τo Mega σήκωσε πολύ ψηλά το θέμα και με σκληρή γλώσσα κατήγγειλε το κρούσμα προληπτικής λογοκρισίας -μακάρι να το έκανε και για άλλες ανάλογες..  περιπτώσεις...
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Στ. Θεοδωράκη:
«Το ρεπορτάζ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους ξεκίνησε από τους «Πρωταγωνιστές», λίγο μετά τη βύθιση του τουρκικού σκάφους«Conzuru», στις 20 Ιανουαρίου. Έχουμε μιλήσει με μετανάστες που διασώθηκαν καθώς επίσης και με άντρες του Λιμενικού που επέβαιναν εκείνο το βράδυ στο διασωστικό σκάφος. Επισκεφθήκαμε βέβαια τη Λέρο, το Φαρμακονήσι καθώς και τον τόπο του ναυαγίου και συνομιλήσαμε με ψαράδες, φαντάρους αλλά και πολίτες που ζουν καθημερινά αντίστοιχα περιστατικά.
Για την προσέγγιση των «επίμαχων περιοχών» είχαμε πάρει άδειες από τις στρατιωτικές και λιμενικές αρχές. Η έρευνα είναι στην τελική της φάση και το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι οι τηλεθεατές θα την δουν ολοκληρωμένη, το βράδυ της Τρίτης, στο Mega.
Αλίμονο, αν οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν την άδεια των δικαστών για να ερευνήσουν ένα θέμα. Τότε, για να μιλήσουμε μόνο για τους «Πρωταγωνιστές» δεν θα είχαμε κάνει εκπομπή ούτε για την Μαρφίν, ούτε για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, ούτε για τον Παύλο Φύσσα ούτε για την συμμορία Locοs της Χίου ούτε για τους VIP κρατούμενους της κρίσης.»