ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Τραγωδία στην Πύλο: Toυλάχιστον 78 νεκροί από την ανατροπή σκάφους με μετανάστες



Διασώθηκαν 104, φόβοι και δεκάδες άλλους αγνοούμενους


Στους 78 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που εξελίσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη Μεσόγειο, ενώ έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να ανέβει κατά πολύ, με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος να κάνουν λόγο για 400– κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες μπορεί να ξεπερνούσαν ακόμη και τους 500. Αλλες μαρτυρίες, μάλιστα, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των επιβατών- μιλούν έως και για 700 ανθρώπους. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στο σκάφος, που πιθανότατα είχε ξεκινήσει πριν από τέσσερεις ημέρες από το Τομπρούκ της Λιβύης, επέβαιναν τουλάχιστον 400 άνθρωποι.
Σε εξέλιξη είναι εδώ και ώρες η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της FRONTEX.