ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Απόπειρα εξαπάτησης από σελίδα στο FB που χρησιμοποιεί παραποιημένο το όνομα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα


Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και το protothema.gr ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση με σελίδα spam στο Facebook και εφιστούν την προσοχή στους αναγνώστες. Η συγκεκριμένη σελίδα χρησιμοποιεί παραποιημένο το όνομα της εφημερίδας (αναγράφει «protoθema») και την ηλεκτρονική διεύθυνση του protothema.gr (αναγράφει «protothema.org») και αναφέρεται σε υποτιθέμενη παραβίαση τραπεζικών λογαριασμών συγκεκριμένης τράπεζας.
Στο κείμενο που υπάρχει στην εν λόγω σελίδα, οι επιτήδειοι έχουν ενσωματώσει σύνδεσμο που παραπέμπει σε εικονικό περιβάλλον της «τράπεζας» και ζητά κωδικούς, προφανώς προκειμένου να εξαπατήσουν τους αναγνώστες.
Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια από τις δεκάδες προσπάθειες που καταγράφονται καθημερνά από επιτήδειους, που προσπαθούν να εκμαιεύσουν κωδικούς συναλλαγής με τράπεζες από πολιτες και στη συνέχεια να αφαιρέσουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους.