ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Οι πνιγμένοι μετανάστες θα έκλεβαν στην Ομόνοια!..


ΣΥΡΙΖΑ για Κρικέτο: Αν ο Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει τότε συμφωνεί με το ρατσιστικό παραλήρημα

Σε αντιμεταναστευτική ρητορική και αναζωπύρωση όλων των ρατσιστικών στερεοτύπων που αφορούν τους μετανάστες επιδόθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Κρικέτος. Μιλώντας στο KONTRA, υποστήριξε ότι οι πνιγμένοι θα κατέληγαν στην Ομόνοια να κλέβουν.
«Αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοιχτά της Πύλου, αν έφταναν στη χώρα μας, θα έκλεβαν, δεν θα δούλευαν, θα έμεναν 15 σε μία γκαρσονιέρα;» ρώτησε ο δημοσιογράφος Φοίβος Κλαυδιανός, επικαλούμενος προηγούμενες φράσεις του κ. Κρικέτου, με τον υποψήφιο της ΝΔ να απαντά ξεκάθαρα:
«Οι προηγούμενοι που δεν πνίγηκαν, τι έκαναν; Αυτό έκαναν».
Tην αποπομπή από τη ΝΔ του Σπήλιου Κρικέτου, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μετά το ρατσιστικό παραλήρημα του «γαλάζιου» υποψήφιου βουλευτή. «Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους. Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς», τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
«Σε ρεσιτάλ απανθρωπιάς επιδόθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Κρικέτος. Στον ρατσιστικό οχετό που ξεστόμισε, δεν ντράπηκε να ισχυριστεί κατ’ ουσίαν ότι οι νεκροί πρόσφυγες στην Πύλο, εάν είχαν επιζήσει «θα έκλεβαν», «δεν θα δούλευαν» και θα τριγύριζαν στην Ομόνοια.
Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξή (Kontra) ρωτήθηκε εάν «αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;».
Ο Σπήλιος Κρικέτος, ανερυθρίαστος, έδωσε την σοκαριστική απάντηση: «Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν».
Νωρίτερα είχε ισχυριστεί για τους πρόσφυγες ότι «είναι σε κλοπές κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα».
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους.
Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς.
Ντροπή».