ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Ο αθλητής Βασίλης Τσιτσάνης


Ο Θωμάς Σίδερης διερευνά την αθλητική πλευρά του Βασίλη Τσιτσάνη στην εφηβική ηλικία και πρώτη νιότη του, δηλαδή κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου στους στίβους και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ο Τσιτσάνης στο άλμα τριπλούν, ο Τσιτσάνης στο βάθρο του νικητή αλλά και ο Τσιτσάνης σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα τον Δεκέμβριο του 1930.
Παράλληλα, ο δημιουργός της εκπομπής θυμάται, ως μαθητής γυμνασίου τότε, στιγμιότυπα από τη συναυλία-αφιέρωμα στον Τσιτσάνη στο Κατράκειο θέατρο, μία συναυλία την οποία προλόγισε ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά και τραγούδησε μαζί του. Θα ακουστεί απόσπασμα από τη συγκεκριμένη συναυλία όπως τη μαγνητοσκόπησε τότε η ΕΡΤ.
Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ταξιδεύει μέχρι τη Θεσσαλονίκη, στο Τάγμα Τηλεγραφητών, ακούει τον απόηχο του μπουζουκιού του Τσιτσάνη και φέρνει στο φως τις συνομιλίες του Χαρίλαου Φλωράκη, που υπηρετούσε στο ίδιο Τάγμα, με τον μεγάλο λαϊκό συνθέτη.
Ένα ραδιοφωνικό επεισόδιο γεμάτο με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη στις αυθεντικές, πρώτες ηχογραφήσεις τους.
«Ελ απόψε στου Θωμά»: Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, 10 με 12 το βράδυ.