ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Κύπελλο Τύπου «Γιάννης Διακογιάννης»: Τελικός-γιορτή στον Άλιμο


Σε έναν τελικό-γιορτή του ποδοσφαίρου, με διαιτητές Super League, το metaforespress.gr κατέκτησε το Κύπελλο Τύπου «Γιάννης Διακογιάννης» (αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου δασκάλου της αθλητικής δημοσιογραφίας), επικρατώντας του Sportime με σκορ 4-0.
Ο τελικός διεξήχθη το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Δημοτικό Γήπεδο Τραχώνων του Δήμου Αλίμου και μεταδόθηκε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το ATTICA TV. Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου, που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή.
Τον τελικό του Κυπέλλου Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές ΝΔ Νότιου Τομέα Αθηνών Διονύσης Χατζηδάκης και Χάρης Θεοχάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ Δημήτρης Κουμπιάς, ο πρόεδρος του ΤΥΠ Αθηνών Νίκος Μιχαλίτσης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κωστούρος, με εξειδίκευση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι.
Στην κερκίδα του Γηπέδου Τραχώνων βρέθηκαν, επίσης, επιφανή στελέχη του δημοσιογραφικού χώρου και αρκετός κόσμος, φίλαθλοι των δύο φιναλίστ και όχι μόνο, ενώ να σημειωθεί ότι τον τελικό συνέδραμαν ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Ερυθρός Σταυρός, με ασθενοφόρο και διασώστες αντίστοιχα.
Ιδιαίτερα τιμητικό για τον θεσμό του Πρωταθλήματος Τύπου εν γένει ήταν και το γεγονός ότι τον τελικό του Κυπέλλου Τύπου «Γιάννης Διακογιάννης» διηύθυνε ο Άγγελος Ευαγγέλου, πασίγνωστος διαιτητής Super League και διεθνής διαιτητής VAR, με βοηθούς διαιτητές (επίσης από τη Super League) τους Λυκούργο Τσολακίδη και Χρήστο Μητροφάνη, και τέταρτο διαιτητή τον Παναγιώτη Τσολακίδη. 
Η παρουσία του κ. Ευαγγέλου στον τελικό (η διαιτησία του οποίου ήταν, όπως αναμενόταν, άψογη) επετεύχθη χάρη στην πολύτιμη βοήθεια της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ) και του προέδρου της, Παναγιώτη Δημητρίου, που έδωσαν την απαιτούμενη άδεια ώστε ο εκ των κορυφαίων Έλληνας διαιτητής να «σφυρίξει» στην αναμέτρηση. Μάλιστα, στον τελικό ήταν παρών και ο Σταύρος Μάνταλος, επικεφαλής πλέον της ΚΕΔ και επί πολλά χρόνια διαιτητής αγώνων και στο Πρωτάθλημα Τύπου.
Στο ημίχρονο του τελικού βραβεύθηκαν με τιμητικές πλακέτες οι:
  • Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, για την αλληλεγγύη και την πολύτιμη προσφορά του στη φετινή διοργάνωση καθώς και στην υλοποίηση των εκδηλώσεων για τους τελικούς του Κυπέλλου, του Πρωταθλήματος, αλλά και του League Cup. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος.
  • Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, για την πολύτιμη βοήθειά του με την παροχή αγωνιστικών χώρων όλη τη χρονιά αλλά και την αιγίδα που προσέφερε για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Τύπου.
  • Δημήτρης Κουμπιάς, γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, μέλος της ΕΣΗΕΑ, πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και διευθυντής, μεταξύ άλλων, της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», για τη σπουδαία προσφορά του ΕΔΟΕΑΠ στο Πρωτάθλημα Τύπου εν γένει, αλλά και ειδικά με τη χορήγηση πέντε απινιδωτών για όλους τους αθλούμενους.
  • Νίκος Μιχαλίτσης, πρόεδρος του ΤΥΠ Αθηνών, πρώην στέλεχος της ΕΡΤ, αθλούμενος συνάδελφος επί πολλά συναπτά έτη στο Πρωτάθλημα Τύπου, για την πολυετή και σημαντική προσφορά του. Τη βράβευση έκανε ο κ. Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών.
  • Νίκος Μερτζάνης, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, τέως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και εν ενεργεία αθλούμενος στη διοργάνωση, για την πολυετή και σημαντική προσφορά του στο Πρωτάθλημα Τύπου. Τη βράβευση έκανε ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης, πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτής ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών.
  • Γιώργος Κωστούρος, δημοσιογράφος, πρώην στέλεχος του ΣΚΑΪ και ενεργό μέλος της δημοσιογραφικής κοινότητας με εξειδίκευση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη συνεισφορά του σε κάθε προσπάθεια της επιτροπής του πρωταθλήματος. Τη βράβευση έκανε ο εκ των προπονητών της Μεικτής Πρωταθλήματος Τύπου και μέλος της ΕΠΗΕΑ, Δημήτρης Αγγελίνας.
  • Θανάσης Μηλιδώνης, συνάδελφος και εν ενεργεία αθλούμενος στο Πρωτάθλημα Τύπου, για το ήθος και την πολυετή προσφορά του.
  • Δημήτρης Λουκίνας, συνάδελφος δημοσιογράφος και εν ενεργεία αθλούμενος στο Πρωτάθλημα Τύπου, για το ήθος και την πολυετή προσφορά του.
  • Γιώργος Σταματάκος, διοικητικός υπάλληλος της ΓΓΑ, για την πολυετή συνεισφορά του στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Τύπου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, το metaforespress.gr μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είναι ενδεικτικό ότι στο 7ο λεπτό είχε πετύχει ήδη δύο γκολ, με δράστη τον Αλέξη Λατσούνα -και τα δύο γκολ, μάλιστα, προήλθαν από ασίστ του Μάριου Πάνου. Στη συνέχεια, το Sportime προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε περισσότερο και έχασε ευκαιρίες, ωστόσο σε μια αντεπίθεση προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (στο 39ο λεπτό συγκεκριμένα) το metaforespress πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Δημήτρη Σάκκα, ύστερα από ωραία ομαδική ενέργεια και ακόμα μία ασίστ του Μάριου Πάνου. Στο δεύτερο μέρος το Sportime έκανε την ύστατη προσπάθεια να «γυρίσει» τον αγώνα, αλλά με το τρίτο προσωπικό του γκολ στο 67’ ο Λατσούνας σφράγισε τη νίκη της ομάδας του και την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων για το ήθος και την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του τελικού, όπως και σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή -και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή που μας έκαναν.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε προς τον Δήμο Αλίμου για τη φιλοξενία του τελικού στο γήπεδο των Τραχώνων και την άψογη συνεργασία με τους υπευθύνους του γηπέδου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε ό,τι κι αν τους ζητήσαμε. Όπως και στους ανθρώπους του ATTICA TV, που αποδέχθηκαν με χαρά το αίτημά μας για ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα -κάτι που θα γίνει και στον τελικό του Πρωταθλήματος Τύπου το ερχόμενο Σάββατο 17 Ιουνίου.
Φυσικά, πολλές ευχαριστίες οφείλουμε και σε όσους μάς στήριξαν έμπρακτα τη φετινή σεζόν και βοήθησαν στη διάδοση του μηνύματος της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων στα ΜΜΕ, μέσω του ερασιτεχνικού αθλητισμού, και συγκεκριμένα σε: ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΔΟΕΑΠ, ΠΣΑΤ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Περιφέρεια Αττικής, Coca-Cola 3E, A4B τεχνική εταιρεία κ.ά.