ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Kακοστημένο σόου δημοσιογράφων - Αποστομωτική απάντηση Ηλιόπουλου


Eνα κακοστημένο σόου έστησαν οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του Action24, την ώρα που τουλάχιστον 78 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες εξακολουθούν να αγνοούνται ανοικτά της Πύλου στο τραγικό ναυάγιο του αλιευτικού.
Καλεσμένος της εκπομπής ήταν, μεταξύ άλλων, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του μίλησε για την ανάγκη να παρασχεθεί περίθαλψη στους ανθρώπους που διασώθηκαν και να συνεχιστούν οι έρευνες. Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις, θυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για περιστατικά παραβίασης του διεθνούς δικαίου, στα οποία έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα πρόσφυγες και μετανάστες. Και κυρίως θύμισε ότι οι New York Times αποκάλυψαν πως η Ελλάδα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να ρίχνει πρόσφυγες στη θάλασσα, είδηση όπως είπε που δεν «έπαιξε» στα ελληνικά ΜΜΕ και στην οποία δεν έχει απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Μιλάτε για τα pushbacks, για τις απωθήσεις; Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έχει αρνηθεί κανείς ότι γίνεται, ότι δηλαδή τα σύνορα φρουρούνται» έσπευσε να υιοθετήσει τη ρητορική Μητσοτάκη ο παρουσιαστής. «Μάλλον έχετε μπερδέψει κάτι. Τα pushbacks είναι παράνομα, είναι παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τα σύνορα πρέπει να φρουρούνται;» ρώτησε τότε προκλητικά ο δημοσιογράφος. «Πρέπει να φρουρούνται. Και σημαίνει όταν έρχεται το Μπαρμπαρός να κάνει έρευνες, όπως έκανε το '19 η τότε κυβέρνηση έκοψε τα καλώδια. Και όχι το Όρουτς Ρέις το παίρνει ο αέρας. Όταν έχεις βάρκα με ανυπεράσπιστους ανθρώπους, κάνεις διάσωση» τον έβαλε στη θέση του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η ελληνική ακτοφυλακή πρέπει να φυλάει τα σύνορα από παράνομες τουρκικές προκλήσεις. Όταν έχουμε πρόσφυγες και βάρκες με απελπισμένους ανθρώπους, πρέπει να κάνει διάσωση διότι αυτό λέει το Διεθνές Δίκαιο» ήταν η αποστομωτική απάντηση του επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.