ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Από τη λήθη στην αφασία


Γράφει ο Γεωργάκης Ολύμπιος Β΄

Κανείς δεν φαίνεται να θυμάται βασικά στοιχεία της πολύ πρόσφατης Ιστορίας μας. Σαν να θέλουμε να ξεχάσουμε τις δύσκολες εποχές που περάσαμε, διαγράφοντας μαζί με αυτές όσους στήριξαν τη χώρα τότε για να μη βουλιάξει. Ίσως δεν έχει συνειδητοποιηθεί πόσο κρίσιμες και ιστορικές στιγμές περάσαμε το 2015, συγκρίσιμες σε δραματικότητα με ορόσημα της μετεμφυλιακής πορείας της Ελλάδας, με ιδιαίτερο γνώρισμα ότι αυτές αφορούσαν και επηρέαζαν άμεσα και καθολικά το σύνολο του πληθυσμού.

Υπάρχει άραγε κυβέρνηση σε αυτή την πορεία, που αντιμετώπισε τέτοιας κλίμακας πρόβλημα και, παρόλα αυτά, το έβγαλε πέρα χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος και κρατώντας αριστοτεχνικά την συνοχή της κοινωνίας; 
Και μόνο αυτό θα ήταν αρκετό δείγμα του συνδυασμού τεχνοκρατικής ικανότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, που απαιτείται και σήμερα από την επόμενη Κυβέρνηση. Και αντί για επιβράβευση ήρθε η απαξίωση στις εκλογές.

Είναι προφανές ότι εθίγησαν πολλοί και διάφοροι από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία έγινε σύμπηξη μετώπου από όλα - πρακτικά - τα υπόλοιπα κόμματα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ‘θεσμοθετημένο’ όνομα μάλιστα: ‘αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο’.

Δεν είναι άσχετο με τα παραπάνω, ότι η απελθούσα Κυβέρνηση θα είχε καταρρεύσει αν δεν είχε καταφύγει με επιστημονική προσέγγιση στην απόλυτη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. 
Μερικές λέξεις – κλειδιά: Πρέσπες, Novartis, Predator, Τέμπη, Διαχείριση κορονοϊού, μονοφωνικά ΜΜΕ. Υπάρχουν και δεκάδες άλλες. Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον αυτή η επιστημοσύνη…

Υπάρχει περίπτωση να μετριασθεί το σοκ της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης;
 Δύσκολο, γιατί η λήθη έχει μετατραπεί σε αφασία, από ότι φαίνεται. Όμως, ακόμη κι έτσι, είναι πιθανό, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, να δούμε πλήρη ανατροπή της άποψης του λαού όταν έρθουν τα δύσκολα με τη νέα διακυβέρνηση.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης των ιδεολογιών και της απόλυτης προσκόλλησης στο στενά προσωπικό συμφέρον, και μάλιστα αυτό που μας προδιαγράφουν τα ΜΜΕ.