ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Φραστικό επεισόδιο της Προέδρου με πολίτες στο λιμάνι της Καλαμάτας


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε στην Καλαμάτα, στο σημείο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες από το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.Κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στις αποθήκες του λιμανιού, μπροστά στις κάμερες, είχε φραστικό επεισόδιο με συγκεντρωμένους πολίτες.
Αρχικά αποδοκιμάστηκε όμως η ίδια δεν πτοήθηκε και πήγε προς το μέρος των συγκεντρωμένων για να συνομιλήσει μαζί τους.
«Μη νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο», τους είπε για να εισπράξει την απάντηση ότι «δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη».
Οι συγκεντρωμένοι έθεσαν την ΠτΔ προ των ευθυνών της υποστηρίζοντας ότι είναι παράλογο να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.
Ανάμεσα στους πολίτες ήταν και μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βρέθηκαν στο λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά σε ένδειξη αλληλεγγύης.Ο διάλογος

Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο.
Κ. Σακελλαροπούλου: «Σκεφτείτε,αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».
Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι' αυτό;»
Κ. Σακελλαροπούλου: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»
Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»
Κ. Σακελλαροπούλου: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»
Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωθηρία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη
Κ. Σακελλαροπούλου: «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»
Πολίτης: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς»
Κ. Σακελλαροπούλου: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι;»
Πολίτης: «Σας παρακαλώ πολύ».
Πολίτης: «Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή».