ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Η ΝΔ είναι γεμάτη Κρικέτους


«Πρόκειται για το μεγαλύτερο ναυάγιο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε είναι να ψάχνουμε να βρούμε αστείες δικαιολογίες» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν μέσα στα χέρια μας, στα χέρια της πολιτείας. Τους χάσαμε, βυθίστηκαν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υπογράμμισε ότι «θα προτιμούσα μία συγγνώμη απέναντι στους πολίτες της Ευρώπης και η Ευρώπη να ζητήσει μία συγγνώμη».
«Η ΝΔ δεν με απασχολεί πάρα πολύ τι λέει γιατί είναι γεμάτη Κρικέτους στα ψηφοδέλτιά της, την πολιτική της, τη μεταναστευτική πολιτική. Ο κύριος Τουρνάς που με ενημέρωνε χθες και φοράει τώρα το καπέλο του υπηρεσιακού υπουργού, είναι υπουργός του κυρίου Μητσοτάκη. Και ο άφαντος μέχρι σήμερα υπουργός Ναυτιλίας, ήταν μέχρι χθες ο αρχηγός του λιμενικού με τη γραμμή του κυρίου Μητσοτάκη» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:
«Είμαι πολύ περήφανος ότι το 2015- 2016, που πλήρωσα το εθνικό κόστος, πέρασαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ελλάδα, οι ίδιοι άνθρωποι του λιμενικού, τα ίδια παιδιά, έσωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τη θάλασσα. Όταν ένα πλοίο διακινδύνευε, το διασώζαμε. Είμαι υπερήφανος γιατί η Ελλάδα πήρε τα εύσημα, έγινε συνώνυμο ανθρωπιάς. Από τον πρόεδρο τις ΗΠΑ, από τον Πάπα Φραγκίσκο, από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπογράμμισε ότι δεν αναζητά ευθύνες ενώ σημείωσε ότι «μπήκα στην πολιτική για να υπερασπιστώ αξίες, δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Θέτει σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές η πολιτική της ΝΔ. Δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη».
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το βάρος και την ευθύνη πληρώνουν οι χώρες πρώτης υποδοχής, οι χώρες του νότου, τονίζοντας ότι οι απελπισμένοι βρίσκουν χαραμάδες και περνούν. «Αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν σαν σαρδέλες στο δουλεμπορικό σκάφος» ανέφερε για τους πρόσφυγες του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «το μεταναστευτικό δεν είναι εύκολο θέμα, είναι δύσκολο. Η Ευρώπη κινείται στη λάθος κατεύθυνση. Οι αξίες μας επιβάλλουν να δίνουμε προτεραιότητα στη διάσωση της ζωής. Και φύλαξη συνόρων και διάσωση ανθρώπινης ζωής».

Υγιές περιστατικό η διαμαρτυρία αλληλέγγυων στην Σακελλαροπούλου

Κληθείς να σχολιάσει τη διαμαρτυρία των αλληλέγγυων στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο, μίλησε για υγιές περιστατικό, όπως άλλωστε ήταν και η αντίδραση της Προέδρου που πήγε να τους μιλήσει. «Δεν υπήρξε προπηλακισμός, υπήρξε συζήτηση και απάντηση με ωραίο τρόπο από την Πρόεδρο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι δεν θα έχει σφυγμό η κοινωνία αν οι νέοι πάψουν να έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ασκούν κριτική στην εξουσία.

Ψέματα Μητσοτάκη για τη Θράκη

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα της Θράκης που έχει σηκώσει η ΝΔ, παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επιδίδεται σε ασκήσεις εθνικής ανευθυνότητας. Καμία άλλη κυβέρνηση από το 1994 μέχρι σήμερα δεν είχε εργαλειοποίησει την ΕΥΠ και ένα ευαίσθητο θέμα στην προεκλογική αρένα».
«Προφανώς και δεν είχαμε καμία ενημέρωση προεκλογικά. Λέει ψέματα ο κύριος Μητσοτάκης. Τρεις μέρες μετά τις εκλογές ο Μητσοτάκης μου έστειλε ένα απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ για τη δράση όλων των υποψηφίων της μειονότητας στη Θράκη. Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο, δεν μου έστειλε τον αρχηγό της ΕΥΠ όπως έκανα εγώ πολλάκις. Ένα έγγραφο και 2 εβδομάδες μετά αποσπασματικά στοιχεία του εγγράφου διέρρευσαν ως δια μαγείας στα ΜΜΕ».
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η υποκρισία και υπενθύμισε την υπόθεση του υποψηφίου της ΝΔ Μουσαφά Κατραντζή ο οποίος τρεις μέρες πριν τις εκλογές μίλησε σε τουρκική εφημερίδα για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».
«Ο κύριος Μητσοτάκης δεν το γνώριζε αυτό όταν ξεκίνησε η επιχείρηση λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμα δεν έχει απαντήσει η ΝΔ στο πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας και στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:
«Ως πρωθυπουργός έχω περάσει δεκάδες τέτοια σημειώματα. Ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό να τα κάνω φέιγ βολάν. Αξιολογώ τα σημειώματα και 2η και 3η φορά τα σημειώματα μίας υπηρεσίας που δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει ο κύριος Μητσοτάκης 4 χρόνια τώρα και να την κάνει να παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους ακόμα και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων». - από το avgi.gr