ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Παραιτήσεις στο Documento


Mάριος Αραβαντινός: Υπό τις παρούσες συνθήκες ήταν αδύνατο να συνεχίσω

«Από την Τρίτη 13 Ιουνίου, δεν ανήκω στο δυναμικό του Documento», έγραψε στο facebook ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός. «Δυστυχώς, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το κλίμα που επικράτησε στην εφημερίδα, με οδήγησαν σε παραίτηση. Υπό τις παρούσες συνθήκες, όπως διαμορφώθηκαν, όχι ασφαλώς με ευθύνη των εργαζόμενων, ήταν αδύνατο να συνεχίσω. Η συνείδησή μου, δεν το επιτρέπει», εξήγησε ο Αραβαντινός συμπληρώνοντας:
«Ευτυχώς, το έντυπο το οποίο με περηφάνια υπηρέτησα τα τελευταία τριάμισι χρόνια θα παραμείνει ανοικτό για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να προκαλεί με το ρεπορτάζ του πονοκέφαλο στην εξουσία».
Οπως γράφει το e-tetradio παραιτήθηκαν και άλλοι, γύρω στα 4-5 άτομα, μεταξύ των οποίων και η Άννα Νίνη η οποία έγραψε στα σόσιαλ μίντια:
«Tέλος εποχής. Μετά από δυόμιση χρόνια, αποχώρησα από το Documento, θεωρώντας πως η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να εργάζομαι άλλο στο Μέσο. Ελπίζω πραγματικά η εφημερίδα να παραμείνει ανοιχτή και να συνεχίσει να αναδεικνύει ρεπορτάζ εξαιρετικών δημοσιογράφων που ενισχύουν την πολυφωνία που χρειάζεται να υπάρχει στην ενημέρωση. Οι αγκαλιές, τα δάκρυα και η αλληλεγγύη των συναδέλφων μου, είναι ένας πλούτος που θα κουβαλάω για πάντα στην καρδιά μου. Τους ευχαριστώ για όλα τα υπέροχα που ζήσαμε».