ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα το βράδυ για την τραγωδία της Πύλου


Mε δεκάδες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, οι πολίτες της χώρας κινητοποιούνται άμεσα και ζητούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής προσφύγων και μεταναστών, επαρκή μέσα έρευνας και διάσωσης, τέλος στις ρατσιστικές λογικές και τις πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο, αντιδρώντας στην τραγωδία ανοιχτά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Κόμματα και κοινωνικοί φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις πολιτών έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους, καλώντας μέλη και φίλους να συμμετάσχουν μαζικά.
  • Στην Αθήνα, τα κύρια σημεία συγκέντρωσης είναι τα Προπύλαια και η πλατεία Συντάγματος στις 19.00 και στις 20.00 το βράδυ.
  • Στην Θεσσαλονίκη επίσης στις 20.00 υπάρχουν τουλάχιστον δύο συγκεντρώσεις, μία στο Άγαλμα Βενιζέλου και μία στην Καμάρα.
Συνολικά έχουν προαναγγελθεί πάνω από τουλάχιστον 30 συγκεντρώσεις-συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Μ-Λ ΚΚΕ: Συγκέντρωση καταγγελίας σήμερα Πέμπτη στις 7:00μμ, στα Προπύλαια
Υπεύθυνη για τη νέα εκατόμβη νεκρών στα ανοικτά της Πύλου η απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ - Ανακοινωση:
"Η νέα τραγωδία των δεκάδων θαλασσοπνιγμένων μεταναστών και προσφύγων στο πέλαγος ανοικτά της Πύλου συγκλονίζει το πανελλήνιο. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλάνε για 78 νεκρούς και ο αριθμός τους αναμένεται να ανέβει παραπάνω, καθώς σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ στο αλιευτικό που βυθίστηκε επέβαιναν τουλάχιστον 400 άνθρωποι και κατά άλλες πληροφορίες 750!

Το ανείπωτο αυτό δράμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρομοίων που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο αμέτρητων κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών.

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται, ξανά τώρα, από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης για «αδιευκρίνιστες συνθήκες» του ναυαγίου επιχειρούν εξαρχής να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο του νέου εγκλήματος. Επιδιώκουν να αποσείσουν την ευθύνη από την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ που υψώνει φράκτες, καταδιώκει συστηματικά και στέλνει στο βυθό των θαλασσών χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Ανθρώπους-τραγικά θύματα, απελπισμένους, κατεστραμμένους και εξοστρακισμένους από τη φρίκη των πόλεμων και την οικονομική καταστροφή που τους έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι λεηλασίας χωρών της Ασίας και της Αφρικής και οι πολιτικές αντιδραστικών καθεστώτων.

Με την είδηση της νέας ανείπωτης τραγωδίας ο αρχηγός της ΝΔ ανακοίνωσε, σε ένδειξη πένθους, πως ματαιώνει την προεκλογική συγκέντρωσή του στη Πάτρα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναβάλλει την προεκλογική καμπάνια του στη Σητεία και η πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι πηγαίνει στην Καλαμάτα για να δώσει «στήριξη» στους διασωθέντες. Πρόκειται για επίδειξη απέραντης υποκρισίας από όλους αυτούς που έχουν γίνει θεματοφύλακες της πολιτικής που έχει κάνει την Ευρώπη απροσπέλαστο φρούριο για στους δυστυχισμένους της γης. Την πολιτική που αντιμετωπίζει σαν εχθρούς και με ρατσιστική απανθρωπιά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τους θάβει σε υγρούς τάφους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την απάνθρωπη αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ και την θεωρεί ως αποκλειστικά υπεύθυνη και για το θάνατο των δεκάδων αδικοχαμένων στα ανοικτά της Πύλου.

Καλεί τον ελληνικό λαό να παλέψει για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη πολιτική και να σταθεί αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και στους μετανάστες!
Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση καταγγελίας αυτής της απάνθρωπης πολιτικής, σήμερα Πέμπτη 15/6 στις 7:00μμ, στα Προπύλαια.

ΟΚΔΕ: Ο επίσημος ρατσισμός Κυβέρνησης και ΕΕ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!
Διαδηλώσεις Πέμπτη 15/6:
-Αθήνα, 7 μμ. Προπύλαια
-Θεσσαλονίκη, 6 μμ. Καμάρα
-Πάτρα, 7 μμ. Πλατεία Αγίου Γεωργίου

Ανακοίνωση ΟΚΔΕ:
"Σε υδάτινο τάφο μετατράπηκαν τα νερά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/06. Αλιευτικό προερχόμενο από τη Λιβύη, με περίπου 750 επιβάτες(!), βυθίστηκε με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 78 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους.

Μπροστά σε αυτό το νέο έγκλημα, όλοι οι μνημονιακοί και όχι μόνο έσπευσαν στην Καλαμάτα να παίξουν επικοινωνιακά παιχνίδια, κοιτάζοντας πάντα την εκλογική ενίσχυσή τους. Οι νεκροί εργαλειοποιούνται κυνικά από τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: αυτοί που με τις ρατσισικές συμφωνίες με την ΕΕ, την ενίσχυση της Frontex, τον φράχτη στον Έβρο κ.λπ. έχουν κάνει τη χώρα μας υπερασπιστή της Ευρώπης Φρούριο και μια τεράστια «αποθήκη» και κρατητήριο προσφύγων και μεταναστών, προσπαθούν να μας πείσουν ποιος έχει την πιο «ευαίσθητη» πολιτική. Ειδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ, που χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, όλο το προηγούμενο διάστημα επιδίδονταν σε ανελέητα ανθρωποκυνηγητά προσφύγων, δολοφονικές επαναπροωθήσεις, απαγωγές, και σε κάθε λογής εξευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης. Και μάλιστα η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει κάνει σημαία της προεκλογικής της εκστρατείας την ισχυρή φύλαξη των συνόρων από τις «απειλές» των εξαθλιωμένων και απελπισμένων προσφύγων. Η λύση όλων αυτών των κυβερνήσεων, σήμερα του Μητσοτάκη, χθες του Τσίπρα, όλων των ομοίων τους στην ΕΕ, σχετικά με την «προσφυγική κρίση» (όπως κυνικά ονομάζουν το δρόμα ) ήταν πάντα η βία, η καταστολή – και όλα αυτά αφού πρώτα παρείχαν γη και ύδωρ στους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν και να ισοπεδώσουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων. Η αναθεώρηση της «μεταναστευτικής πολιτικής» της ΕΕ, παρά την προπαγάνδα, θα παγιώσει αυτή την κατάσταση.

Ντόπιους και Μετανάστες, φτωχούς, εργάτες, νέους, μας πετούν στο περιθώριο και ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ. Μέρα με τη μέρα, φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες θρηνούν τους νεκρούς τους: από το έγκλημα στα Τέμπη, από τη διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας, το οποίο με τόση λύσσα ο Μητσοτάκης και η ελίτ θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως, από την φτώχεια, εξαθλίωση και κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, από την κρατική καταστολή... Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους! Μοναδική λύση στον εφιάλτη της προσφυγιάς, είναι να παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές που φορτώνουν την κρίση του συστήματος στην εργατική τάξη, στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του που ισοπεδώνει τους λαούς. Με την κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών για άλλη κοινωνία, βασισμένη στη διεθνή συνεργασία και αδελφοσύνη, για τον Σοσιαλισμό.

Όχι στην αναθεώρηση - συνέχιση της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Καμία επαναπροώθηση. Δικαίωμα για όλους στο άσυλο

Όχι στον φράχτη στον Έβρο, στην Frontex, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Σύνορα ανοιχτά, με ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη διέλευση και χαρτιά για όλους.

Κοινός αγώνας των λαών ενάντια στο Ρατσισμό, τον Πόλεμο, τον Ιμπεριαλισμό, την Εκμετάλλευση".