ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Αλαλούμ δίχως τέλος με το «ακορντεόν»: Σταματά το take away – «Κωδικός 6 μόνο εντός δήμου»


Tο «αλαλούμ» του «ακορντεόν» συνεχίζεται, με τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού να διαφοροποιούνται όχι μόνο από περιοχή σε περιοχή, αλλά.. και από μέρα σε μέρα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, το take away από τα καταστήματα εστίασης σταματά για τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ΣΚΑΪ, ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά».

Κωδικός 6 «μόνο εντός δήμου» - Τι έλεγε ο Στέλιος Πέτσας

Στο μεταξύ, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε ότι ο κωδικός 6 ισχύει «μόνο εντός δήμου».
Πάντως από πλευράς Πολιτικής Προστασίας δεν διατυπώθηκε κάποιος τέτοιος περιορισμός, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων την Παρασκευή.
Σημειώνεται ότι, ύστερα από εβδομάδες ασάφειας, μετά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πάρνηθα στις αρχές Δεκεμβρίου, από κυβερνητικά στελέχη είχε διευκρινιστεί ότι ο κωδικός 6 ισχύει για μετακινήσεις εντός Αττικής.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε υποστηρίξει ότι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις δεν επιτρέπονται, αλλά «απ’ όσο γνωρίζω η Πάρνηθα είναι στην Αττική». Επιπλέον, ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν είχε ανακοινώσει το δεύτερο lockdown, είχε αναφερθεί στην ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας ιδίως για ανθρώπους που αθλούνται. Χαρακτηριστικά είχε αναφερθεί εκείνη την ημέρα και στις δραστηριότητες όπως αυτές που έχουν να κάνουν με το ποδήλατο. Δεν καταλαβαίνουμε ποιος ανακαλύπτει την Αμερική, όταν θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις.»
Ασαφές παραμένει πάντως αν η εν λόγω διευκρίνηση του κ. Παπαθανάση ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα, όπως και το «πάγωμα» του click away.
Σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως είπε η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ».          -πηγή: topontiki.gr