ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ο «Οροφέρνης» του Καβάφη σε μουσική Α. Κατσιγιάννη από την Ελένη Τσαλιγοπούλου


Οι αποκλειστικές μεταδόσεις του Δεύτερου Προγράμματος συνεχίζονται. Από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 ακούμε μόνο από το Δεύτερο κατά τη διάρκεια του προγράμματος το τραγούδι.. «Οροφέρνης» σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη και μουσική του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, με τη φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου.
Πρόκειται για τραγούδι προπομπό του δίσκου που θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου 2021 με τον γενικό τίτλο «Γη της Ιωνίας», έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη αφιερωμένο στη μνήμη του ακμάζοντα ελληνισμού της Σμύρνης αλλά και στην αναγεννητική δύναμη των προσφύγων.
Η «Γη της Ιωνίας» περιλαμβάνει τραγούδια, ορχηστρικά θέματα και αφηγήσεις και συνοδεύεται από πολυσέλιδο βιβλίο με κείμενα και σημαντικά ανέκδοτα ντοκουμέντα από τη ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης, καθώς και των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στη Ν. Ιωνία Βόλου, σε επιμέλεια Θωμά Κοροβίνη.
Τη μουσική και τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης σε συνεργασία με την Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Βόλου, της οποίας είναι και ο δημιουργός.
Ακούστε μόνο από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 το τραγούδι «Οροφέρνης» σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη με την ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου.
Info
«Οροφέρνης» του Κ. Π. Καβάφη σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και ερμηνεία Ελένης Τσαλιγοπούλου
Από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7