ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Λίνα Μενδώνη: Δεν έχουμε επίσημη καταγγελία για τον Δημήτρη Λιγνάδη


Απέφυγε για άλλη μια φορά η υπουργός Πολιτισμού να ξεκαθαρίσει αν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου απολαμβάνει της στήριξής της. H Λίνα Μενδώνη, η οποία ήταν καλεσμένη στην.. τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε για τις φήμες γύρω από τον Δημήτρη Λιγνάδη, περιορίστηκε να πει ότι για όλα αυτά απάντησε χθες.
«Επίσημη καταγγελία, επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει έρθει στο υπουργείο Πολιτισμού. Όλο αυτό το σενάριο που στήθηκε χθες δεν ευσταθεί» υποστήριξε η Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στο ζήτημα που ξεκίνησε μετά από την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που ανέφερε ότι ζητήθηκε η παραίτηση του Δ. Λιγνάδη (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ).
«Δεν ξέρω συζητήσεις, δεν ξέρω φήμες, δεν μας αφορούν» είπε σε ό,τι αφορά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στα social media. «Είμαστε κράτος δικαίου, όταν έχουμε καταγγελίες οφείλουμε να παρεμβαίνουμε. Όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, μπαίνουμε σε άλλες ατροπούς. Δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας» είπε.
Ωστόσο, απέφυγε για άλλη μια φορά, μετά την χθεσινή της ανακοίνωση, να ξεκαθαρίσει αν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου απολαμβάνει της στήριξής της. Στην ερώτηση δε αν θα προχωρήσει στην παύση του, στις περίπτωση που υπάρξουν επώνυμες καταγγελίες, περιορίστηκε να πει: «Μην λειτουργούμε με υποθέσεις».
Τέλος, για την βροχή καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου για περιπτώσεις σωματικής, λεκτικής και σεξουαλικής βίας, η υπουργός Πολιτισμού έκανε λόγο για «νοσηρή κατάσταση» συμπληρώνοντας ότι «χάρη στη γενναιότητα κάποιων ανθρώπων, όπως η Σοφία Μπεκατώρου, είναι καιρός να σπάσει αυτό το απόστημα».