ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Πέθανε ο Κρίστοφερ Πλάμερ


Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ, ο μεγαλύτερος σε ηλικία που βραβεύτηκε με Όσκαρ. Την ανακοίνωση για τον θάνατο του Καναδού ηθοποιού έκανε η οικογένειά του την Παρασκευή (05/02) Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο Κονέκτικατ, έχοντας στο πλάι του..τη σύζυγό του. Ο Πλάμερ έγραψε ιστορία όταν σε ηλικία 82 ετών πήρε το Όσκαρ για τη συμμετοχή του στην ταινία «Beginners».
"Μέσα από την τέχνη του και την ανθρωπιά του, άγγιξε όλες τις καρδιές μας και η θρυλική ζωή του θα αποτελέσει παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Θα είναι για πάντα μαζί μας", δήλωσε ο μάνατζέρ του, Λου Πιτ.
Η καριέρα του διήρκεσε δεκαετίες και περιελάμβανε σπουδαίους ρόλους. Έκανε το ντεμπούτο του το 1957 στην ταινία Stage Struck και έλαβε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα το 1965 για την συμμετοχή του στο βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μιούζικαλ του Ρόμπερτ Γουάιζ Η Μελωδία της Ευτυχίας (The Sound of Music) κι έπειτα ακολούθησαν οι ταινίες Έρωτες Που Σβήνουν την Αυγή (Inside Daisy Clover, 1965), Η Νύχτα των Στρατηγών (Night of the Generals, 1967, Έρβιν Ρόμελ) και Ο Άνθρωπος Που θα Γινόταν Βασιλιάς (The Man Who Would Be King, 1975).
Τη δεκαετία του '70 συμμετείχε στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) στο ρόλο του Ηρώδη Αντύπα, ενώ κατά τη δεκαετία του '80 συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας. Τη δεκαετία του '90 συμμετείχε στις ταινίες Μάλκολμ Χ (Malcolm X, 1992), Οι Δώδεκα Πίθηκοι (Twelve Monkeys, 1995) και The Insider, 1999.
Οι πιο πρόσφατες ταινίες του ήταν: Ψηλά στον Ουρανό (Up, 2009), Ο Τελευταίος Σταθμός (The Last Station, 2009), Ο Φανταστικός Κόσμος του Δρ. Παρνάσους (The Imaginarium of Doctor Parnassus, 2009), Οι Πρωτάρηδες (Beginners, 2010), Το Κορίτσι με το Τατουάζ (The Girl with the Dragon Tattoo, 2011), Ο παραχαράκτης (The Forger, 2014), Γράμμα από το παρελθόν (Remember, 2015), Όλα τα λεφτά του κόσμου (All the Money in the World, 2017) και Στα Μαχαίρια (Knives Out, 2019).
O Πλάμερ έχει βραβευτεί με δυο Έμμυ, δύο Τόνυ, μια Χρυσή Σφαίρα, ένα BAFTA και ένα Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.