ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Ζητείται παρέμβαση ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ για τους ΔΑΠιτες της ΕΡΤ


Σε μια σκληρή ανακοίνωση προέβη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαϊδης, καταγγέλλοντας "παραβίαση του κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας "από την ΕΡΤ, η οποία όπως σημειώνει, λειτούργησε ως «παραμάγαζο.. προπαγάνδας της ΝΔ».
Υπενθυμίζεται ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, εμφάνισε στέλεχος της ΔΑΠ, της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, για να καταθέσει την άποψη του για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και έχει φέρει την πανεπιστημιακή κοινότητα σε αναβρασμό.
Όπως επισημαίνει ο Αλ. Νικολαΐδης «κάθε κομματικό στέλεχος έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται στην Δημόσια Τηλεόραση με τα πραγματικά του στοιχεία, δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως η διοίκηση της ΕΡΤ και οι υπεύθυνοι των ειδήσεων να εξαπατούν τους τηλεθεατές χωρίς να αναφέρουν την ιδιότητα αυτών που εμφανίζονται απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα της ΝΔ».
Παράλληλα καλεί το ΕΣΡ και το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να πάρουν άμεσα θέση για το πρωτοφανές ατόπημα και να προχωρήσουν στα απαραίτητα μέτρα όπως οφείλουν, παραθέτοντας δύο διευθύνσεις όπου φαίνεται η ιδιότητα του στελέχους της ΔΑΠ που εμφάνισε η ΕΡΤ σαν απλό φοιτητή
Ολόκληρη η ανάρτηση Νικολαΐδη:
Ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη και νυν πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζουλας μετατρέπει καθημερινά τη Δημόσια Τηλεόραση σε παραμαγαζο προπαγάνδας της ΝΔ, παραβιάζοντας κάθε κανόνα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Τελευταίο κρούσμα η εμφάνιση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στελέχους της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ της ΝΔ ως απλού φοιτητή του ΕΜΠ ο οποίος κατέθεσε την άποψη του για το νομοσχέδιο της κας Κεραμεως.
Κάθε κομματικό στέλεχος έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται στην Δημόσια Τηλεόραση με τα πραγματικά του στοιχεία, δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως η διοίκηση της ΕΡΤ και οι υπεύθυνοι των ειδήσεων να εξαπατούν τους τηλεθεατές χωρίς να αναφέρουν την ιδιότητα αυτών που εμφανίζονται απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα της ΝΔ.
Καλούμε το ΕΣΡ και το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να πάρουν άμεσα θέση για το πρωτοφανές ατόπημα και να προχωρήσουν στα απαραίτητα μέτρα όπως οφείλουν.
* Υπεύθυνος ΔΑΠ Αθήνας https://www.dap.gr/.../orismos-eidikon-grammateion-amp.../
*Πρόεδρος Ν.ΕΦ.Ε. Ηλείας https://www.onned.gr/.../orismos-proedron-nefe-gia-tis.../

Οπως υπενθυμίζει η "Αυγή" αντίστοιχο ρεπορτάζ είχε κάνει η ΕΡΤ και στο μεσημεριανό δελτίο της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου, όπου σε ρεπορτάζ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της αστυνομίας, κατάφερε να στριμώξει δηλώσεις από δύο φοιτητές που ήταν υπέρ της αστυνομίας. Και άσχετους με το συλλαλητήριο. Ο ένας μάλιστα ήταν, λέει, φοιτητής «Πολιτικών Μηχανικών ΕΚΠΑ» και προκαλεί εντύπωση: Από πότε το Καποδιστριακό ίδρυσε Σχολή Πολιτικών Μηχανικών; Δεν πειράζει. Υποστήριξαν τα παιδιά ότι «τα περιστατικά ανομίας είναι καθημερινότητα» και ότι η αστυνομία «θα λειτουργεί ως αποτρεπτικός μηχανισμός».