ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Νέο κόμμα από Βενιζέλο;


O Eυ. Βενιζέλος είναι ένας βιρτουόζος της γλώσσας και επιδέξιος πολιτικός. Για αυτό πρέπει κανείς να διαβάζει πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιεί.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχόλιο της Καθημερινής σχετικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.. και τα όσα είπε στην συνέντευξή του στο Mega και στην εκπομπή Βαβέλ, με τον Νίκο Φιλιππίδη.
Υπό τον τίτλο «Νέο κομμα;» η στήλη Θεωρείο της Καθημερινής σχολιάζει και ερμηνεύει:
Στην τελευταία του συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: Πρώτον, πως δεν υπάρχει δικομματισμός καθώς «δεν νομίζω ότι υπάρχει αφήγημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε υπάρχει προοπτική ανάκαμψης». Δεύτερον, πως η έλλειψη ισορροπημένου δικομματικού συστήματος «είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τη δημοκρατία μας». Η τρίτη φράση-κλειδί είναι πως «δεν παρακολουθώ τα όσα γίνονται στο ΚΙΝΑΛ», με την οποία αποδόμησε τον ρόλο του επιγόνου του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό. Αν συνθέσει κανείς αυτές τις αναφορές, είναι σαφές πως ο Βενιζέλος φωτογράφισε την ανάγκη νέου κόμματος. Θα το κάνει ο ίδιος; Θα φανεί.