ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Οταν γράφει κάτι η Ελενα Ακρίτα...


Παραιτήθηκε ο Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο 

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες.. γύρω από τους λόγους της παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό».
Τα παραπάνω έγραφε την περασμενη Τρίτη η Ελένα Ακρίτα και έπεσαν να την «φάνε» (οι "κεφαλές" του ΥΠΠΟ δηλαδή). Το Σάββατο το βράδυ όμως η Ελενα Ακρίτα επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά
καθώς ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, υπέβαλε την παραίτησή του, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, να την κάνει δεκτή.

Η Ελενα Ακρίτα μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης έγραψε στο fb:
Όταν έγραψα την ειδηση (2/6/21) η Μενδωνη μού επιτέθηκε με τη γνωστή της αλαζονεία κι άφησε υπονοούμενα ‘περι σκοπιμοτητων’. Και δεν ντράπηκε.
Σειρά δική της να παραιτηθεί τώρα.

Η επιστολή παραίτησης

Στην επιστολή παραίτησης, την οποία επισυνάπτει το υπουργείο, ο Δ. Λιγνάδης επικαλείται «φήμες» και «υπονούμενα» γύρω από το πρόσωπό του και ότι επιλέγει να μην κρυφτεί» στην «κουίντα του Εθνικού».
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή παραίτησης:
«Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.
Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ' όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα. Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία.
Με τιμή Δημήτρης Λιγνάδης».

Και η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου:
«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.».

ΥΓ Οταν κάτι γράφει η Ελενα Ακρίτα κάτι περισσότερο γνωρίζει...