ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Συνέλαβαν φωτορεπόρτερ του Documento που κάλυπτε διαδήλωση


Τον φωτορεπόρτερ του Documento και του Documentonews.gr Μάριο-Ραφαήλ Μπίκο, συνέλαβαν αστυνομικοί, την ώρα που κάλυπτε διαμαρτυρία στα Προπύλαια για τον Κουφοντίνα.
Σύμφωνα με όσα γράφει το documentonews, oι αστυνομικοί τον πλησίασαν και τον συνέλαβαν.. χωρίς εξηγήσεις. Και όταν τους είπε ότι είναι φωτορεπόρτερ της εφημερίδας, και επέδειξε το σχετικό έγγραφο που το πιστοποιούσε, τον έβαλαν με τη βία στο περιπολικό για να τον οδηγήσουν, όπως είπαν, στη ΓΑΔΑ χωρίς να του επιτρέπουν να επικοινωνήσει ούτε με την εφημερίδα ούτε και με δικηγόρο.
Σύμφωνα με το documentonews, τα αστυνομικά όργανα αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και οδήγησαν με περιπολικό για «εξακρίβωση στοιχείων», όπως είπαν, τον φωτορεπόρτερ ενώ τα στοιχεία του πιστοποιούνται από την ίδια την ταυτότητά του.
Μετά από κάποια ώρα και με παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ τελικά αφέθηκε ελεύθερος ο φωτορεπόρτερ του Documento.
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης προστασίας του Πολίτης Χρήστος Σπίρτζης δημοσίευσε το ακόλουθο σχετικά με τη σύλληψη του φωτορεπόρτερ του Dodumento:
«Το «εθνικό» σχέδιο διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, δηλαδή της πάταξης των ατομικών ελευθεριών και της Δημοκρατίας, ξεκίνησε με σύλληψη φωτορεπόρτερ του Documento πάρα τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού».

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στα social media ο φωτορεπόρτερ: