ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Σασόλι: Καθυστερούμε με Λαγό λόγω της αμετάφραστης δικογραφίας των 2.000 σελίδων


Περίπου 2.000 σελίδες δικογραφίας στα ελληνικά συνόδευαν το αίτημα των ελληνικών Αρχών για την άρση της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.
Το παραπάνω αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι σε.. συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.
Στη συνάντηση, ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε την ανάγκη «να επιταχυνθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του νεοναζί εγκληματία, Ι. Λαγού», αφού «η συνέχιση της συμμετοχής του στο έργο του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς».
Για να λάβει την απάντηση του Ντ. Σασόλι: «Συμφωνώ με την ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην καθυστερημένη λήψη από το Ευρωκοινοβούλιο του αιτήματος από τις ελληνικές Αρχές - Το αίτημα συνοδεύτηκε με μια δικογραφία 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά!».
Μαρία Ψαρά / ΕφΣυν