ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Ποιος αρχισυντάκτης/διευθυντής πέταγε τα χειρόγραφα του Γ. Παπαχρήστου;


Ο δημοσιογράφος και συμβουλος έκδοσης της εφημερίδας Τα ΝΕΑ, Γιώργος Παπαχρήστος συμμετείχε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των.. καταγγελιών για σεξουαλική και εργασιακή βια που έχουν επεκταθεί σε πολλούς κλάδους.
 «Βία λεκτική, ή ακόμα και σωματική, υπάρχει σε όλους τους χώρους» είπε ο Γ. Παπαχρήστος και προσέθεσε: «Στη δημοσιογραφία δεν έχουμε υποστεί λεκτική βία όταν ξεκινούσαμε; Δεν μας πετάγαν τα χειρόγραφα στο καλάθι των αχρήστων υποβιβάζοντάς μας, ότι "δεν μπορείς να γράψεις", "δεν έχεις σχέση", "τι θέμα είναι αυτό που έφερες;"».
Ο κ. Παπαχρήστος είπε επί λέξει ότι οι επιλογές που έχει ένα θύμα αυτής της βίας είναι δύο: είτε «κάθεσαι, υπομένεις και γίνεσαι καλύτερος ώστε να μην ξανασυμβεί αυτό» είτε «σηκώνεσαι και φεύγεις και κάνεις ένα άλλο επάγγελμα». 
Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη συζήτηση διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορεί να περιγράφονται ως «επιλογές» αυτές οι καταστάσεις, αλλά ο Γ. Παπαχρήστος ήταν ανένδοτος επαναλαμβάνοντας: «Είναι ακριβώς έτσι!».
Ο Γ. Παπαχρήστος συμπλήρωσε ότι δεν είναι δυνατόν ειδικά μία γυναίκα εργαζόμενη να ανέχεται την σεξουαλική παρενόχληση του άθλιου συναδέλφου προϊσταμένου, αρχισυντάκτη ή διευθυντή, την ίδια ώρα ομως δήλωνε: «Τα έχουμε ζήσει, δεν τα έχουμε ζήσει; Δεν τα έχουμε δει; Τι είναι η δημοσιογραφία, είναι χώρος παρθενών; Ε, τα ξέρουμε»...

Οι σχετικοί διάλογοι από το 14.52 και μετά: