ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Όταν οι πρυτάνεις ψάχνονται για λίγη… κακοποίηση!


Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είμαι σπίτι, με τους γάτους παίζω. Τι να κάνω δηλαδή, πόσο να δουλέψεις, πόσο Netflix να δεις, πόσο να ξύσεις να μην πω τι να ξύσεις;
Και πάνω εκεί που είμαστε στις νυχιές και στις αγκαλιές, ντριν, ντριν η κινητούμπα. Φίλος.. μου πρύτανης από γνωστό πανεπιστήμιο. Το σηκώνω εγώ, αρχίζω τις χαιρετούρες.
«Χρήστο βοήθα», μου λέει ο πρύτανης απεγνωσμένος. «Σε παρακαλώ πολύ κάνε ο,τι μπορείς, φέρε τον κόσμο ανάποδα, δεν αντέχω άλλο…»
«Αδερφέ τι παίζει;», τον ρωτάω. «Ανησυχώ, τι συμβαίνει;»
«Δεν μπορείς να φανταστείς το ζόρι που τραβάω, ρεπόρτερ Ξανθάκη. Είμαι σε αδιέξοδο σου λέω. Δεν μ’ έχουν κακοποιήσει μέρες τώρα κι έπαθα στέρηση. Τρέμω ολόκληρος, τα φίδια με ζώνουν. Κάνε κάτι, τρελαίνομαι»!
«Λοιπόν εντάξει», του λέω, «θα στείλω μήνυμα στα Εξάρχεια να σε κανονίσουνε. Ως τότε πάρε μια μικρή δόση από εμένα, φρη, για να στανιάρεις κάπως:
Ψόφα καριόλη κι εσύ και όλο σου το σπίτι»!
Ο διάλογος είναι φανταστικός, φυσικά, οφείλω να το διευκρινίσω. Θα μπορούσε ωστόσο να έχει διεξαχθεί, αν πιστεύαμε όσα αράδιασε στη Βουλή ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως (συγγνώμη Προστασίας του Πολίτη) Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Απολαύστε υπεύθυνα:
«Οι πρυτάνεις δεν μπορούν από μόνοι τους να εφαρμόσουν ένα σχέδιο προστασίας και ασφάλειας με διάρκεια. Ο πρότερος βίος δεν είναι υπέρ τους. Γιατί θα πετύχουν σήμερα, εκεί όπου αποτυγχάνουν επί δεκαετίες;
Έχει διαμορφωθεί στις πρυτανικές αρχές η συνήθεια να διευθύνουν τα Ιδρύματα ανεχόμενοι και συνυπάρχοντας με τις ακραίες βίαιες μειοψηφίες, δεν αποτελεί προσόν, είναι μέρος του προβλήματος. Είναι κατά κάποιο τρόπο εθισμένοι στην απειλή κακοποίησης θεωρώντας την αναγκαίο κακό»
.
Να τα διαβάζουν τα ανωτέρω τα δόλια τα αρρωστάκια (συγγνώμη για το νεολογισμό) στα πέριξ της Ομόνοιας και ν’ αναρωτιούνται ποιο είναι αυτό το καινούριο φιξάκι και πόσο να κάνει άραγε στην ελεύθερη αγορά; Με των πέντε, με των δέκα, γύρευε τι θα σου ζητάνε οι έμποροι έτσι και βρεθείς στην ανάγκη τους. Γύρευε τι θα ζητάνε και τα μπαχαλάκια από τους Πρυτάνεις για να ικανοποιήσουν τους εθισμούς τους. Το έχω από πολύ καλή πηγή φίλε, ο μισός προϋπολογισμός του ΕΚΠΑ σε κάτι τέτοιες απολαύσεις χαραμίζεται!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως, με την καινούρια προσπάθεια του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να διαπρέψει στο χώρο της κωμωδίας, πέρασε κάπως απαρατήρητη η σχετικώς άτεγκτη στάση της Φώφης Γεννηματά έναντι της αστυνόμευσης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Που βγήκε και είπε φερμπότεν, χωρίς σουμουτού και δια ταύτα και ως εκ τούτου. Στον Καιάδα τους έριξε τους ένστολους, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού παλαιότερες απόπειρες σύγκλισης με την κυβέρνηση όπως το «παρών» στην κατάργηση του ασύλου και το «ναι» στον περιορισμό των διαδηλώσεων.
Ίσως ξέρει κάτι παραπάνω για το που πάει η βάρκα. Ίσως έχει μυρίσει αίμα. Ίσως, πάλι, θέλει να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο, μιας και δεν αποκλείεται ένας ή και περισσότεροι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ (γειά σας κύριε Ανδρέα, καλημέρα σας) να πούνε «ναι» στην αστυνομοκρατία. Και τότε να δούμε αν θα αντιμετωπιστούν με το γάντι όπως οι αντάρτες Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ή θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς της διαγραφής…

Υ.Γ.: Εκτός από όπλα, κάμερες και γκλομπ στα πανεπιστήμια, μίλησε και για παρακολούθηση με drones η Φώφη Γεννηματά. Έτσι είναι παιδιά, αν δεν βοηθήσει η σύγχρονη τεχνολογία στην διαχείριση των ατάκτων, ποιος θα βοηθήσει δηλαδή;

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr