ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

«Eχετε καταλάβει τι γίνεται στην Πάτρα;»

                                                                                                                        φωτο: tempo.gr

«Eχετε καταλάβει τι γίνεται στην Πάτρα;» μού έλεγε φίλος που η κόρη του σπουδάζει στην αχαϊκή πρωτεύουσα και έχει ξεμείνει από τον Σεπτέμβριο εκεί. Οι δρόμοι, λέει, της Πάτρας  είναι γεμάτοι.. από κόσμο ενώ από παντού ακούγεται «καρναβαλική μουσική». Μάλιστα ακούστηκε ότι για θα υπάρξει περαιτέρω αυστηροποίηση με τους κωδικούς για τις μετακινήσεις.
Την ίδια ώρα, όπως γράφει το Tempo24, φοιτητικοί σύλλογοι και αρκετός κόσμος κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες, τo μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων, τις διώξεις συνδικαλιστών και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.
Αισθητή είναι και η παρουσία της Αστυνομίας στο κέντρο της Πάτρας το οποίο πραγματικά θυμίζει "αστακό".
Οι έλεγχοι της Αστυνομίας είναι συνεχείς τόσο σε οχήματα που διέρχονται, όσο και σε πεζούς. Έλεχοι πραγματοποιούνται και στα διερχόμενα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών για την τήρηση των μέτρων.
Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν έκτακτες επαφές κυβερνητικών παραγόντων, μετά την έκρηξη κρουσμάτων στην περιοχή που θέτει σε συναγερμό το σύστημα υγείας της περιοχής. Κι αυτό διότι ακόμη δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», εκτοξεύοντας το νούμερο του προσωπικού που έχει νοσήσει σε πάνω από 60 άτομα.
Σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα "ύποπτων" κρουσμάτων, που ενδεχομένως ανεβάσουν κι άλλο τον αριθμό των νοσούντων.