ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ο Λευτέρης Π. και μια συνέντευξη...

Ο δημοσιογράφος Αρης Σκιαδόπουλος γράφει στο fb για τη συνέντευξη του Λευτέρη Παπαδόπουλου στον Δημήτρη Δανίκα ("Πρώτο Θέμα") μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την αθυροστομία του μεγάλου στιχουργού. Αναλυτικά:
"Ο Λευτέρης Π. και μια συνέντευξη...
1. Μια συνέντευξη έχει κανόνες. Ο πρώτος, προϋποθέτει ήθος. Ο δεύτερος, σεβασμό στον συνομιλητή ακομα και προστασία στον λόγο που εκφέρει. Η συνέντευξη δεν ειναι καφενειακή κουβέντα. Ειναι δημοσιογραφικη προσέγγιση..
ενός προσώπου στην συνολική του παρουσία και προσφορά.
2. Οταν μιλούσες με τον Νίκο Καρούζο η τον Γκόρπα κι άλλους ποιητές που ηταν φίλοι, παρ΄ οτι είχαν την τάση να χρησιμοποιούν ακραίες λέξεις, είχες χρέος να τους προστατεύσεις. Για τον λόγο ότι ενας ποιητής δεν πρέπει να εμφανίζεται σαν αγοραίος ή αγύρτης. Αλλο πως μιλούσαμε στις παρέες κι άλλο η εικόνα προς τα εξω. Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ηταν ελευθερόστομη ποτέ ομως κανένας δημοσιογράφος δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή της την αδυναμία. Για τον απλούστατο λογο ότι εκείνο που την ξεχώριζε ηταν ο στίχος κι οχι η αργκω της μπαρμπουτιέρας.
Λ. Παπαδόπουλος - Δ. Δανίκας (φωτό από protothema)
 3. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είναι πανω απο σαράντα χρονια φίλος και κουμπάρος. Ειναι φίλος του Λιάνη κι άλλων συναδέλφων απο την χρυσή εποχή των ΝΕΩΝ. Ολοι μας του εχουμε πάρει συνεντεύξεις. Κανεις μας ωστόσο δεν τον διέσυρε εκμεταλλευόμενος την καθερινότητά του μαζι μας, επειδή άλλος ο οικείος λογος κι άλλος ο δημόσιος. Αν το κάναμε αυτό θα είχαμε γεμίσει τόμους απο μπινελικια. Ο Λευτέρης ομως δεν χαρακτηρίζεται μονο απο τα μπινελίκια. Ειναι ο στιχουργός που παραμέρισαν σπουδαίοι του είδους, οπως η Ευτυχία και ο Γκάτσος, για να περάσει. Αν επικεντρωθεί κανείς στον καθημερινό του λόγο, αδικεί τον ίδιο και τους αναγνώστες.
4. Υπάρχουν πρόσωπα που πέρασαν απο το Συγκρότημα δίχως ποτε να ενσωματώσουν ενα διαφορετικό ήθος κι ουτε βέβαια να ενσωματωθούν απ αυτό. Δεν αξιώθηκαν να καθίσουν σε διπλανά γραφεία με τους Μιχαλη Φακίνο ,Γιώργο Πηλιχό, Κωστα Σταματίου, Βασιλη Ραφαηλίδη, Σγουρδαιο, Παπάζογλου, Φανή Πετραληα, Λίνα Αλεξίου κ.α. Καποιοι πάρασαν κατα λάθος την πόρτα της Χρ. Λαδά. Ενας απ αυτούς ειναι ο Δανίκας που αντιμετώπισε τον Λευτέρη Παπαδόπουλο σαν το τσογλάνι της διπλανής πόρτας. Χωρις ωστόσο να διαθέτει την αρματωσιά να του επισημάνει οτι δεν υπηρξε ποιητής, ειναι ομως ο μεγαλύτερος ελληνας στιχουργός."