ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Κυριάκος, όπως Κυριάκος!

Που βάζει τον πήχυ ο Μητσοτάκης;

Ποδαρικό στη νέα εκπομπή Open Mind με την Ελλη Στάη έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Πέμπτης. Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις και να θέσει τον πήχη των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Στόχος της ΝΔ είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις..
ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές».
 ΣΤΑΗ: Κύριε Μητσοτάκη είστε πολύ σίγουρος ότι θα είστε Πρωθυπουργός. Εγώ για να κρατήσω τις δημοσιογραφικές αποστάσεις, λέω ενδεχομένως θα είστε ακολουθώντας μετρήσεις δημοσκοπήσεις. Εσείς εμφανίζεστε πάρα πολύ βέβαιος ότι θα είστε ο επόμενος Πρωθυπουργός και μάλιστα βάζετε μπροστά και το Κυριάκος, όπως λίγοι πολιτικοί άνδρες μένουν με το μικρό τους όνομα. Κυριάκος, όπως Ανδρέας ας πούμε;
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κυριάκος, όπως Κυριάκος! Έχω το πλεονέκτημα να έχω ένα όνομα το οποίο είναι ελαφρώς ασυνήθιστο.
 (...)
Ε. ΣΤΑΗ: Που θα τον βάλετε τον πήχη αυτών των εκλογών, των ευρωεκλογών; Έχετε πει ότι είναι δημοψήφισμα αυτές οι εκλογές, έχετε πει ότι είναι το πρόκριμα των εθνικών και είναι, παγίως είναι οι ευρωεκλογές που προηγούνται εθνικών εκλογών. Εσείς που τον βάζετε αυτό τον πήχη; Σας το ρωτάω αυτό γιατί ο Αντιπρόεδρός σας ο κ. Γεωργιάδης πρόσφατα, πριν από λίγο διάστημα είπε ότι είναι το 3,5% αυτό δηλαδή το ποσοστό με το οποίο προηγήθηκε στις ευρωεκλογές του 2014 τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισε τις επόμενες εκλογές του ’15.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πήχη βάζουν οι άλτες του ύψους ή του επί κοντό, θέλω μια μεγάλη νίκη και νομίζω το βράδυ των εκλογών θα καταλάβουμε μια μεγάλη νίκη.
Ε. ΣΤΑΗ: Όταν λέτε «μεγάλη» τι εννοείτε;
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μια ευρεία νίκη, μια νίκη η οποία θα σηματοδοτήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ως προοπτική διακυβέρνησης έχει τελειώσει, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και μια ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα. Δεν έχω αυταπάτες για τη σημασία, την πολιτική σημασία αυτών των ευρωεκλογών.
Ε. ΣΤΑΗ: Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε μου δώσετε πήχη με αριθμό, το αντιλαμβάνομαι δεν είναι και εύκολο να το πει κανείς αυτό, αλλά προφανώς εικάζω ότι εννοείτε παραπάνω από αυτό το 3,5% για να μου απαντάτε στο ερώτημα «θέλω μια ευρεία νίκη».
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σας είπα ότι θέλω μια ευρεία νίκη.
Ε. ΣΤΑΗ: Θέλετε πολύ παραπάνω από αυτό που έχει τεθεί ήδη από στελέχη σας.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μπορείτε να την ορίσετε με όποιο τρόπο θέλετε. Θέλω να θυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε εθνικές εκλογές με 7 μονάδες διαφορά, ο σκοπός μου προφανώς είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μια ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές, αλλά το σημαντικό για εμένα είναι η πολιτική νομιμοποίηση η οποία συνοδεύει αυτό το εκλογικό ποσοστό.
Ε. ΣΤΑΗ: Για τις εθνικές εκλογές είπατε ότι θέλετε μια ευρύτατη νίκη και προφανώς την προσδιορίζετε πάνω από το ποσοστό που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές. Θέλετε αυτοδυναμία
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επιμένετε να μου βάζετε …
Ε. ΣΤΑΗ: Επιμένω – επιμένω, γιατί νομίζω ότι εσείς έχετε θέσει το ζήτημα της αυτοδυναμίας. Θέλετε στις εθνικές εκλογές αυτοδύναμη Κυβέρνηση.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχω πει όμως και κάτι ακόμη.
Ε. ΣΤΑΗ: Δεν μου το λέτε όμως το αυτοδυναμία αυτή τη στιγμή.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θα σας πω, θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτοδύναμος μπορώ να είμαι… Προφανώς μεταξύ αυτοδυναμίας και μη αυτοδυναμίας δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος θα διάλεγε το δεύτερο, αλλά αυτό το οποίο έχω πει είναι ότι και αυτοδύναμος να είμαι, θα
ήθελα να μπορώ να διαμορφώσω ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις.