ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Η γάτα των Ιμαλαΐων ακόμη νιαουρίζει...

Ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής πρώην εργαζομένων στο ΔΟΛ:
"Στο τριμελές Eφετείο κακουργημάτων στη Λ. Αλεξάνδρας και Κυρίλλου Λουκάρεως 14 παραπέμπεται να δικαστεί ο Σταύρος Ψυχάρης από κοινού με δέκα(10) τραπεζικά στελέχη της ALPHA BANK, για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για τη χορήγηση τραπεζικών δανείων με... αέρα!
Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά δάνειο ύψους πάνω από 45.000.000,00 ΕΥΡΩ, που είχε λάβει ο πρώην εκδότης της Α.Ε ΔΟΛ από την ALPHA BANK.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συγκεκριμένη δανειακή επιδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε: «...κατά παράβαση της σύννομης τραπεζικής διαδικασίας, χωρίς επαρκείς εξασφαλισμένες εγγυήσεις και με προκλητική παράκαμψη της υποχρέωσης παρακολούθησης και ελέγχου της ροής του προϊόντος του δανείου εκ μέρους της τράπεζας...».
Πιστώσεις με ταξικό πρόσημο και επισφάλειες του κεφαλαιοκρατικού τραπεζικού συστήματος, στο
πλαίσιο του τριγωνικού συστήματος διαπλοκής (τράπεζες –επιχειρηματίες –πολιτικό προσωπικό), που χρηματοδοτούνται σε βάθος χρόνου, με βίαιο εξαναγκασμό από την κοινωνική πλειοψηφία, που ματώνει και κανιβαλίζεται για τις εκάστοτε «μπίζνες» του κάθε Ψυχάρη του συστήματος.
Με τον αέρα μάλιστα του στυλοβάτη της καθεστηκυίας συστημικής τάξης και εκπροσώπου της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, ιδιοποιήθηκε με άνεση την τεράστια κερδοφορία δεκαετιών, επενδύοντας σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία αλλά και μετοχές –υπεράκτιες off shore εταιρείες κ.λ.π.
Με «δανεικά και αγύριστα» διασφάλισε με όρους προσωπικής οικονομικής ευμάρειας όχι μία.... αλλά 7 ζωές, όπως κατ ́ ευφημισμό αναφέρεται στο συμπαθές αιλουροειδές- τη γάτα των Ιμαλαΐων, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, που χειραγώγησε με κυνικότητα, αμετροέπεια και αμοραλισμό - ίδιο της τάξης των ομοίων του ομοτράπεζων (βλ. MEGA CHANNEL, ALTER, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ κ.λ.π.) δίνοντας τα σκήπτρα και το know how στους νέους και στους παλιούς εναπομείναντες μιντιάρχες (ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ κ.λ.π.).
Πιστώσεις με ταξικό πρόσημο, οι οποίες δίνονταν για την εξαγορά μετοχών επιχειρήσεων που ανήκαν ήδη στη δανειοδοτούμενη επιχείρηση ή και στους ίδιους μετόχους (βλ: προσωπική εταιρεία Ψυχάρη MEDIA GROUP) σε ένα ιδιόμορφο φαινόμενο μπαμπούσκας με είκοσι δύο (22)θυγατρικές εταιρίες ή δίνονταν για αναχρηματοδότηση τόκων που απαγορεύονταν ρητά από τον τραπεζικό κανονισμό περί χορήγησης δανείων και με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις αποπληρωμής.
Πάνω από 2 δις ευρώ αποτιμώνται σήμερα τα «κόκκινα δάνεια» των μέσων της συστημικής
προπαγάνδας σε συνολικά επιχειρηματικά «κόκκινα δάνεια» που ξεπερνούν τα 146 δις ευρώ.
Ο ΔΟΛ συνολικά οφείλει σε 4 τράπεζες περισσότερα από 197.000.000,00 ευρώ (τα μισά στην ALPHA BANK).
Η απόκτηση από το Στ. Ψυχάρη αρχικά του 25% των μετοχών του ΔΟΛ το 2005 πραγματοποιήθηκε με χρήση δανειακών κεφαλαίων.
Το 2012 ο Στ. Ψυχάρης εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της Α.Ε ΔΟΛ με νέα δάνεια και το 2013 όλες οι μετοχές και τα δάνεια μεταφέρονται στην προσωπική του εταιρεία ΨΥΧΑΡΗΣ MEDIA
GROUP A.E.

 Για να μεθοδευθούν απρόσκοπτα και ανεξέλεγκτα οι επόμενες επιχειρηματικές του κινήσεις, ο ΔΟΛ
βγαίνει από το Χρηματιστήριο Αθηνών και στη συνέχεια απορροφάται και συγχωνεύεται με τον
Οργανισμό η προσωπική του εταιρεία (ΨΥΧΑΡΗΣ MEDIA GROUP) μεταφέροντας στον όμιλο και
τον υπέρογκο δανεισμό του ιδιοκτήτη της.
Η ALPHA BANK στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο δεν ζήτησε πρόσθετες εξασφαλίσεις αλλά
ενέκρινε νέο επιχειρηματικό δάνειο 14.000.000,00 ευρώ προς τον ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ, μεταθέτοντας την
πληρωμή των τόκων «χαριστικά» και τη κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού έως το 2016.
Το 2014 η ΔΟΛ ΑΕ του ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ εκδίδει νέο δεκαετές κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους
96.000.000,00 ευρώ αναχρηματοδοτώντας τον υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό (82.200.000,00 ευρώ)
καλύπτοντας παράλληλα και τα κεφάλαια κίνησης κατά 17.000.000,00 ευρώ...!!!
Τώρα όλοι αυτοί οι ψυχάρηδες, οι παλιοί και οι νέοι, οργανώνουν την παράσταση της δικαιοσύνης, αυτής της δικαιοσύνης που καταδικάζει σε 15ετή κάθειρξη καθαρίστριες και ποινικοποιεί τους αγώνες μας. Και που θέλει τώρα να επικυρώσει τον κανιβαλισμό εις βάρος μας, που μέσα από ένα ταξικό νομικό πλέγμα εκτός των άλλων βάζει στην προκρούστεια κλίνη δεδουλευμένα, ασφαλιστικές εισφορές, αποζημιώσεις, μισθούς υπερημερίας, κλπ.
Ο Σταύρος Ψυχάρης και οι όμοιοι του οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτόν τον κανιβαλισμό της κοινωνίας, το σφαγιασμό μισθών και συντάξεων και πέταξαν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, πολλοί από τους οποίους έχασαν την πρώτη και μοναδική τους κατοικία σε πλειστηριασμούς, ευρισκόμενοι στα όρια της απόγνωσης και της απελπισίας. Οι διάδοχοι, ως νέοι κυρίαρχοι του συστήματος, μάλιστα κούρεψαν αυτές τις απαιτήσεις της εργασίας κοντά στο 90% υπέρ του τραπεζικού συστήματος με αβέβαιο ακόμη και το χρόνο της καταβολής τους στους δικαιούχους.
Τραπεζίτες, μιντιάδες, δικαστές, πολιτικοί και νομοθέτες επικυρώνουν έτσι τώρα τα κλεμμένα, τους
υποτιμημένους μισθούς, την ανεργία και την επισφάλεια, παριστάνοντας ότι “σώζουν” τις τράπεζες και το σύστημά τους από τους πρωτοπόρους ψυχάρηδες και, στην πραγματικότητα, σε βάρος μας,
επικυρώνοντας και μονιμοποιώντας τις αγριότητες των τελευταίων -για τις οποίες κανείς δεν κατηγορείται ποτέ.
Για αυτό και δεν θα τους εξαγνίσει μια δικαιοσύνη που αποδεικνύεται ωμά ταξική και καθόλου τυφλή, αφού επικυρώνει τις αγριότητες του κεφαλαίου, στο παρελθόν του και για το μέλλον του.
Τη δική μας ανάγκη να ζήσουμε με όρους αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, αυτήν θέλουν να την πετάξουν οριστικά στα σκουπίδια. Αυτήν εμείς υπερασπιζόμαστε, μέσα από τη συλλογική αυτό-οργάνωση της κοινωνικής μας αντίστασης έναντι μεταλλαγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που συνήθως παζαρεύουν τις προσωπικές τους ιδιοτέλειες -προς εξυπηρέτηση των κάθε λογής εστεμμένων του συστήματος προσφέροντας γη και ύδωρ.
Η EΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των πρώην εργαζομένων στο ΔΟΛ, εξακολουθεί να διεκδικεί
δεδουλευμένες αποδοχές –μισθούς υπερημερίας, αποζημιώσεις και ασφαλιστικές εισφορές .
Ο δικός μας αγώνας συνεχίζεται, πιο αποφασιστικά, με όλα τα μέσα.
Δεν επαιτούμε τίποτα είναι μονόδρομος να τους ανατρέψουμε.
Είμαστε η κοινωνική πλειοψηφία και έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας.
Εργασιακή Επιτροπή πρώην εργαζομένων ΔΟΛΑθήνα 01 Απρίλη 2019"