ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

«Μαμά, τράκαρα και σκότωσα ένα κοριτσάκι»

Νέα τηλεφωνική απάτη

Nέα τηλεφωνική απάτη από το γνωστό κύκλωμα τα μέλη του οποίου παριστάνουν κάποιον αστυνομικό ή άλλο κρατικό λειτουργό, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, συνήθως ηλικιωμένους.
Τις προηγούμενες μέρες το εν λόγω κύκλωμα, τηλεφώνησε με..
πρόσχημα την πρόκληση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος δήθεν του γιου της, σε 52χρονη γιατρό από το Ηράκλειο, αποσκοπώντας στο να της αποσπάσει άμεσα μετρητά.
Η 52χρονη περιέγραψε την προσπάθεια εξαπάτησής της στο Κρήτη TV (EΔΩ) λέγοντας πως από την άλλη πλευρά της γραμμής ο υποτιθέμενος γιος της ήταν σοκαρισμένος.« Έκλαιγε πάρα πολύ. Μου έλεγε: "Μαμά, τράκαρα και σκότωσα ένα κοριτσάκι". Έκλαιγε ένας νεαρός σε κατάσταση σοκ - ηθοποιία τέλεια βέβαια - και μου ανέφερε όλα αυτά. Η φωνή που άκουγα δεν ήταν ακριβώς η ίδια με αυτήν του γιου μου. Όμως από το αρχικό σοκ που ένιωσα και επειδή κατάλαβα ότι ήταν σε κατάσταση πανικού, δεν μπορούσα να σιγουρευτώ ότι δεν επρόκειτο για τον γιο μου. Στη συνέχεια της τηλεφωνικής κλήσης παίρνει το τηλέφωνο ένας άλλος κύριος - ο υποτιθέμενος αστυνομικός - ο οποίος μου ανέφερε μάλιστα και όνομα και επίθετο αλλά και αστυνομικό τμήμα, λέγοντάς μου ότι ο γιος μου έχει εμπλακεί σε ατύχημα και ότι σκότωσε ένα κοριτσάκι».
Οι συγκεκριμένες τηλεφωνικές εξαπατήσεις συνεχίζονται αδιάκοπα. Με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη κάποιο παιδί τους ή άλλο συγγενικό τους πρόσωπο, και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα.
Θύματά τους έχουν πέσει αρκετοί άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, που άλλοτε πέφτουν στην παγίδα τους και άλλοτε ενημερωμένοι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το πολύ καλά ενορχηστρωμένο αυτό έγκλημα είναι πλέον υποψιασμένοι και τους κλείνουν το τηλέφωνο.