ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Εργοδότης - τηλεπερσόνα απειλεί εργαζόμενους...

...που διεκδικούν τα δικαιώματά τους - Τι καταγγέλλει η ΕΤΕΡ

Εργοδοτικούς τραμπουκισμούς καταγγέλλει η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ)
αναφέροντας ότι από την αρχή της χρονιάς η Ένωση ξεκίνησε ελέγχους εφαρμογής της υποχρεωτικής ΣΣΕ μεταξύ ΕΤΕΡ και ΕΙΙΡΑ. Οπως σημειώνει η ΕΤΕΡ, κοινή..
διαπίστωση αποτελεί πως η πολύχρονη επιβολή των αντεργατικών μέτρων που ξεκίνησαν μετά το 2010 και κορυφώθηκαν τα επόμενα χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα υποσύνολο παραβατών εργοδοτών το οποίο αρνείται να συμμορφωθεί στις βασικές υποχρεώσεις του.
Σύμωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΕΡ:
"Κατά τη διάρκεια των ελέγχων υπήρξαν περιπτώσεις που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας καθώς βρέθηκε εργοδότης που είχε εντολές προς τους εργαζόμενούς του, σε περίπτωση ελέγχου, πίσω από την πόρτα της τουαλέτας. Τα γνωστά «καμαράκια» με τις συμβουλές-προτροπές προς εργαζομένους ποτέ δεν έλλειψαν. Γνωστός… κωμικός μας έλεγε σε άλλο έλεγχο πως η ΕΤΕΡ κλείνει τα «μαγαζιά»…
Το χειρότερο όμως νέο είδος είναι ο εργοδότης-τηλεπερσόνα που βάζει(;) μπράβους να απειλούν εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Απειλεί υστερικά με μηνύσεις τα κλιμάκια ελέγχου του ΣΕΠΕ και τα μέλη του Σωματείου ενώ συγχρόνως προσπαθεί να τους απαγορέψει την είσοδο. Απολύει για ασήμαντες αφορμές και λέει ψέματα στις εργατικές διαφορές. Στην ουσία οι χώροι εργασίας των εταιρειών του, καθώς δεν αρκείται σε μία, είναι πεδίο ψυχολογικών βασανιστηρίων εργαζομένων και βαριάς καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων.
Ενημερώνουμε του νεόκοπους του χώρου μας πως οι απειλές και οι προσπάθειες εκφοβισμού μας πεισμώνουν και ατσαλώνουν περαιτέρω τη θέλησή μας να επέλθει κανονικότητα παντού και ειδικά σε αυτούς. Αν νομίζουν πως έτσι θα μας σταματήσουν κάνουν λάθος, αυτοί θα είναι παρελθόν στο χώρο και εμείς θα είμαστε εδώ! Να είναι σίγουροι πως το επόμενο διάστημα που θα αποκαλυφθούν οι πράξεις τους θα πρέπει δώσουν εξηγήσεις για τη χυδαία συμπεριφορά τους στη Δικαιοσύνη.
«Έχουν γνώσιν οι φύλακες»…"