ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού αγοράζει προϊόντα online

Τη δυναμική του ψηφιακού καναλιού για τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών υπογραμμίζουν ευκρινώς τα συνεχώς διευρυνόμενα οικονομικά μεγέθη του online λιανεμπορίου. Ήδη, σήμερα (στοιχεία 2017) 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ήτοι το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού,..
αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικά. Ο αριθμός αυτός, μάλιστα, βαίνει αυξανόμενος και ήδη το 2017 αυξήθηκε κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Στο μεταξύ, την ίδια χρονιά, οι παγκόσμιες online πωλήσεις διευρύνθηκαν κατά 13% το 2017, φθάνοντας το κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο ποσό των 29 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), το 2017 ελάχιστες διαφοροποιήσεις υπήρξαν στη λίστα με τις δέκα πιο δυναμικές αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου, με τις ΗΠΑ να διατηρούν την παγκόσμια πρωτιά.
Σε σχεδόν $9 τρις, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις ήταν τρεις φορές υψηλότερες απ’ ό,τι στην Ιαπωνία και περισσότερο από τέσσερις φορές υψηλότερες απ’ ό,τι στην Κίνα. Να σημειωθεί ότι Ιαπωνία και Κίνα κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν Γερμανία και Κορέα στην τέταρτη και πέμπτη θέση.
Την πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών αγορών του κόσμου για το ηλεκτρονικό εμπόριο συμπληρώνουν η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ινδία και η Ιταλία.
- πηγή: ΣΕΠΕ