ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Δίκη για δύο δημοσιογράφους της Χίου...

...έπειτα από μήνυση του δημάρχου

«Εξαπατάτε την κοινωνία, κύριε... δήμαρχε” και όπου δήμαρχος, βάλτε ό,τι σας βολεύει. Όπως «πρόεδρε», «υπουργέ», «πρωθυπουργέ» κ.ά.
Ό,τι και να συμπληρώσει κανείς ως κλητική προσφώνηση, η ουσία παραμένει. Πρόκειται για μια φράση τόσο συνηθισμένη στην πολιτική ή δημοσιογραφική γλώσσα, που ελάχιστα κάνει πλέον εντύπωση.
Μια φράση που χρησιμοποιείται..
σε κάθε περίπτωση που ο αντιπαρατιθέμενος, διαφωνεί κάθετα ή έχει διαφορετική εκτίμηση, για τα πεπραγμένα του άλλου μέρους.
Μια έκφραση που αν την «γκουγκλάρουμε» θα την βρούμε σε δεκάδες άρθρα και ακόμα περισσότερες αναφορές, να εκτοξεύεται εν είδει πολιτικής κριτικής, χωρίς βέβαια κανείς να εννοεί ότι ο αντίπαλος ή έστω αυτός που δέχεται την κριτική είναι απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου.
Και όμως αυτή η αναφορά, σε ένα άρθρο της εφημερίδας «Πολίτης της Χίου», αρκούσε για να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου δύο δημοσιογράφους του νησιού που, από τη θέση του εκδότη και του αρχισυντάκτη, επέτρεψαν τη δημοσίευσή της, ασκώντας κριτική στον δήμαρχο και διαφωνώντας για το ποιος τελικά έκλεισε τη Σούδα!
Ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ή η Ύπατη Αρμοστεία μέσω της διακοπής χρηματοδότησης;
Ο λόγος για τον άθλιο εκείνο προσφυγικό καταυλισμό που λειτουργούσε στο κέντρο της πόλης. Μηνυτές, ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής και κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμηση ο Νίκος Κατσαράκης και ο Νίκος Γεωργούλης, όταν και οι δύο πλέον έχουν αποχωρήσει από την εφημερίδα.
Η δικάσιμος που ενδεχομένως θα δημιουργήσει και νομολογία που θα αφορά πολιτικούς, κοινωνικούς φορείς αλλά και συνδικαλιστές, που τυχόν έχουν χρησιμοποιήσει ή θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον τη συγκεκριμένη έκφραση, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου.
Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η κοινή λογική να πρυτανεύσει.

Γιώργος Παγούδης / ΕφΣυν