ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Η ανοησία στο ελληνικό διαδίκτυο δεν παίζεται...

Mε αφορμή το πρωταπριλιάτικο της Κομισιόν για τα fake news

Η δράση με τίτλο «Κόψε τα μούσια – δες το καθαρό πρόσωπο της αλήθειας», οργανώθηκε σήμερα, 1η Απριλίου από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Στην Ελλάδα, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες απέναντι στο φαινόμενο των fake news και της παραπληροφόρησης, τόσο σε μέσα ενημέρωσης όσο..
και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε συνεργασία με εκπροσώπους του ελληνικού τύπου, «διέρρευσε» σε μέσα μαζικής ενημέρωσης την πρωταπριλιάτικη «είδηση» ότι επιβάλλεται πρόστιμο στην Ελλάδα για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οποία η αλλαγή της ώρας έχει καταργηθεί από φέτος.
Σχετικά γράφει ο Χρ. Κτενάς στο fb:
Η ανοησία στο ελληνικό διαδίκτυο δεν παίζεται. Ανεβάζει η "Καθημερινή" ένα ωραίο πρωταπριλιάτικο ότι η Κομισιόν μας βάζει πρόστιμο επειδή αλλάξαμε ώρα και μάλιστα το πρόστιμο "τρέχει" συνεχώς και ανέρχεται στα 17 χιλιάρικα την ώρα. Για κάθε ώρα που "επιμένουμε στην αλλαγή".
Μάλιστα το πρωταπριλιάτικο κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Ελλάδα, ακριβώς για να εκθέσει το πρόβλημα των fake news.
Χαριτωμένο, έξυπνο.
Ήδη όμως το έχουν αναπαράγει αυτούσιο δεκάδες site, χωρίς σχολιασμό, χωρίς καμμία ένδειξη ότι πρόκειται για τη φάρσα της ημέρας. Μερικά site μάλιστα, το έχουν επαυξήσει κιόλας με τίτλους "Απίστευτο πρόστιμο", "Eξωφρενικό πρόστιμο", ενώ κάποιοι γράφουν "Πρόστιμο στην Ελλάδα από την Χούντα της Κομισιόν". Οι μόνοι που κάπως δικαιολογούνται είναι κάποια site aggregator, αυτά δηλαδή που αυτοματοποιημένα αναπαράγουν ειδησεογραφία από άλλα. Ούτε και αυτά όμως απαλλάσονται καθώς πάντα υπάρχει ένας επιμελητής...
Με απλά λόγια: Οχι μόνο έπιασε η φάρσα (και μη πει κανείς πως όλα τα περιφερειακά site που αναπαράγουν την είδηση το έκαναν σε συνεργασία με την πρωτοβουλία της Κομισιόν...) αλλά έφθασε και σε ανώτατο επίπεδο ανοησίας!
Και εις ανώτερα (γιατί υπάρχει).