ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

To fb μπλόκαρε άρθρο Μπογιόπουλου κατά του ναζισμού

Σε καταγγελία ότι το Facebook του «έκοψε» άρθρο κατά του ναζισμού με αναφορά σις θηριωδίες, προχώρησε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, παραθέτοντας και την «ενημέρωση» που του έστειλε η δημοφιλής πλατφόρμα.
Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας όπως δημοσιεύτηκε στο imerodromos.gr.
Σήμερα, Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 2 το μεσημέρι το facebook.. μετά από αιτήματα που δέχτηκε – από ποιους άραγε; – μπλόκαρε το προφίλ «Νίκος Μπογιόπουλος» εξαφανίζοντας ταυτόχρονα την ανάρτηση με τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;» που είναι άρθρο δημοσιευμένο στον «Ημεροδρόμο».
Ταυτόχρονα το facebook μπλόκαρε την σελίδα «Μπογιόπουλος Νίκος» για 24 ώρες και παράλληλα στη φωτογραφία που συνοδεύει το συγκεκριμένο κείμενο έριξε «μαύρο» με τη σημείωση ότι «η φωτογραφία αυτή μπορεί να δείχνει βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο»:

Το facebook, ενημέρωσε τον διαχειριστή της σελίδας, δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση: «Παραβιάζει τους όρους λειτουργία του». Μάλιστα, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογη ανάρτηση θα ακολουθήσουν νέες κυρώσεις.
Το μήνυμα που απέστειλε το facebook, σύμφωνα με το οποίο το αντιναζιστικό άρθρο παραβιάζει τους «όρους λειτουργίας του», είναι το παρακάτω:

Ποιοι φοβούνται την Ιστορία; Ποιοι τρέμουν μπροστά στην αλήθεια; Ποιοι επιδιώκουν να «θαφτούν» τα εγκλήματα του ναζισμού; Ποιοι θέλουν να σβήσουν τα ίχνη που συνδέουν τους χιτλερικούς φονιάδες της Βέρμαχτ με τους ιδεολογικούς απογόνους τους, της Χρυσής Αυγής; Ποιοι επιθυμούν να ξεχαστεί η φρίκη της Κανδάνου;
Σημειώνουμε:
α. Το άρθρο αναφέρεται σε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο αποτελούν πολύτιμα ιστορικά ντοκουμέντα της θηριωδίας. Ειδικά η μια φωτογραφία (την οποία και δημοσιεύουμε ξανά παραπάνω) είναι από τα ιστορικά τεκμήρια της ναζιστικής κτηνωδίας. Πρόκειται για φωτογραφία του Franz Peter Weixler που ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ που φωτογράφισε την εκτέλεση στο Κοντομαρί. Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο ο ναζί ρίχνει την χαριστική βολή.
γ. Αναρωτιέται κανείς ποιοι ακριβώς όροι λειτουργίας του facebook παραβιάζονται από άρθρα και φωτογραφίες – ιστορικά ντοκουμέντα που υπενθυμίζουν τη θηριωδία του ναζισμού και αποκαλύπτουν τους σύγχρονους απογόνους των Ες Ες.

- από topontiki.gr