ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Πώς θα ζούμε στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης;

Ένα ταξίδι στο κοντινό μας μέλλον και στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης επιχειρούν απόψε το βράδυ οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» του ΣΚΑΪ με τους Αλέξη Παπαχελά, Σία Κοσιώνη, Παύλο Τσίμα και Τάσο Τέλλογλου.
Ο Παύλος Τσίμας αναζητά απαντήσεις για το εάν η Ελλάδα, μια χώρα που έμεινε έξω από τις δυο πρώτες βιομηχανικές επαναστάσεις και έχασε το τραίνο της τρίτης στη δεκαετία του ’70, θα καταφέρει.. να κόψει δρόμο και να ανέβει στις ράγες της τέταρτης, της ψηφιακής επανάστασης.
Ταξιδεύει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συναντά την ομάδα της «Πανδώρα», που εργάζεται εδώ και χρόνια για τη δημιουργία ενός έξυπνου ρομπότ που θα φροντίζει ηλικιωμένους.
Επισκέπτεται την Κόρινθο και τον αγροτικό συνεταιρισμό Πήγασο “7 grapes”, όπου οι παραγωγοί χρησιμοποιούν αυτοματισμούς και έξυπνες συσκευές για να παράξουν αγροτικά προϊόντα. Συνομιλεί επίσης, με τον Τζέιμς Γουιτάκερ, Επικεφαλή μηχανικό της Microsoft για την ανάδυση των μηχανών στη σύγχρονη κοινωνία, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Πέγκυ Αντωνάκου, για το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα ώστε να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη στα θέματα τεχνητής νοημοσύνης και με τον πρώην Πρόεδρο της Εσθονίας, Τούμας Χέντρικ Ίλβες, για το πώς η χώρα του κατάφερε να γίνει πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Ακόμη, ο αρχισυντάκτης της εκπομπής, Απόστολος Μαγγηριάδης, ταξιδεύει στο Ταλίν, πρωτεύουσα της Εσθονίας, για να εξετάσει το πώς η χώρα της Βαλτικής, αφού κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρότυπο ψηφιακό δημόσιο τομέα, προετοιμάζεται για την είσοδο στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.
Ιστορίες, απόψε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον ΣΚΑΪ.