ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Τηλεοπτικές άδειες: οριστικοποιείται η λίστα των αδειούχων

Στις 12 Ιουνίου θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η ένσταση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ» για την απόφαση του Συμβουλίου να την αφήσει εκτός τηλεοπτικών αδειών, με τη διαδικασία οριστικοποίησης της λίστας των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών να μπαίνει στην τελική ευθεία.
Οι εκπρόσωποι της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ» εμφανίστηκαν χθες στην έδρα του ΕΣΡ και αναφέρθηκαν στους τρεις.. λόγους για τους οποίους η ένστασή τους, σύμφωνα με τους ίδιους, έχει βάση.
Πρώτον, κατά αυτούς, έγινε έλεγχος σε πρόσωπα που δεν έπρεπε, ενώ όπως υποστηρίζουν έπρεπε να ελεγχθεί μόνο η αιτούσα εταιρεία και όχι η βελγίδα μέτοχος.
Δεύτερον, αμφισβητήθηκε ο τρόπος που το ΕΣΡ ήλεγξε τα δάνεια των εταιρειών και των προσώπων πίσω από την αίτηση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ».
Τρίτον, υποστήριξαν ότι θα έπρεπε βάσει του τρόπου εξέτασης των αιτήσεων από το ΕΣΡ να μην γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των STAR, ANT1, Alpha και «Ε». Εν τέλει, οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραιτήθηκαν από το τρίτο μέρος της ένστασης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων καναλιών.
Την προσεχή Τρίτη ως εκ τούτου το ΕΣΡ είτε θα αποδεχθεί την ένσταση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ», είτε θα την απορρίψει, είτε θα επιλέξει να μην απαντήσει καθόλου. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις θεωρείται σίγουρο ότι η εταιρεία θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σημειώνεται ότι άλλες ενστάσεις για τη διαδικασία δεν κατατέθηκαν.
Την ίδια ώρα, όσον αφορά το «Game of Love» στον ΑΝΤ1, όσο εκκρεμεί η υπόθεση με την εισαγγελία, το ΕΣΡ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την εν λόγω εκπομπή.
Τέλος, όσον αφορά την έντονη δραστηριότητα που παρατηρείται τελευταία σε περιφερειακά κανάλια της Αττικής, αναμένεται να παρέμβει το ΕΣΡ και να ζητήσει τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη νομιμότητα των σχετικών ενεργειών.

Xρήστος Ξανθάκης (newpost)