ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Να γίνουμε καταλύτης εξελίξεων στον ΕΔΟΕΑΠ

Δήλωση Σταμάτη Πρωτολάτη (Υποψήφιος για το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ) και Παναγιώτη Σκουτέρη (Υποψήφιος για την Εξελεγκτική Επιτροπή) για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ:

Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι πιο κομβική. Οι εκλογές δεν αποτελούν πανάκεια. Δοκιμάζονται όμως ξανά, οι δυνατότητες μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στους ΑΓΩΝΕΣ και τις παρεμβάσεις..
της επόμενης μέρας.  Φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά.
Ραντιέρηδες και κομπραδόροι, θα ήταν ίσως πιο φειδωλοί στην θεατρικότητα τους, από τους περιφερόμενους συστημικούς  μεσάζοντες –μνημονιακούς εγγυητές, που με ψυχαναγκαστική προσήλωση ζηλωτών,  αλληλοεξοντώνονται με έπαθλο: καρέκλες, διορισμούς... αναλήψεις εργολαβιών – για το καλό μας!!
Δουλειές της συγκυρίας, που γίνονται με ετεροχρονισμένες από τις εξελίξεις αφηγήματα και προακυρωμένες εξαγγελίες –όμορφες εξαγγελίες, που όμορφα καίγονται…
Με κυνικούς εκβιασμούς στα όρια του αυτοχειριασμού: TAKE IT LEAVE IT, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε «υπηκόους».
Εικόνα μιας κακοστημένης παράστασης το σήμερα, ως παρηκμασμένο μόρφωμα έχει θρονιαστεί σαν βδέλλα.
Η  εποχή όμως που η απάθεια και η ανοχή στη λογική του τρόμου «υπάρχουν και χειρότερα…» έχει παρέλθει.
Η οργή και η αγανάκτηση χιλιάδων συναδέλφων μας –συνταξιούχων, υποαπασχολούμενων, απλήρωτων και ανέργων, πρέπει να βρει το σταθερό σημείο αναφοράς.
Που δεν είναι άλλο από τη συλλογικοποίηση και αλληλέγγυα δράση μας, σε συνθήκες αθέμιτου πλειστηριασμού και εξατομικευμένων «ανταλλαγμάτων».
Είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες να επανιδρύσουμε τη συλλογική μας έκφραση και δράση ενάντια στην παθητική ανάθεση – που μας κατέστρεψε και λεηλάτησε τις ζωές μας.
Αρκεί αυτή τη φορά να τολμήσουμε να γίνουμε καταλύτες εξελίξεων.
Και για να το ξεκαθαρίσουμε: Είτε θα πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας ή θα υποστούμε στωικά και μοιρολατρικά τις συνέπειες της όποιας ανάθεσης.
Να γιατί, η εκλογική διαδικασία από μόνη της δεν αποτελεί  πανάκεια, καθώς ανατροπές delivery-διανομή κατ΄οικον  δεν υφίστανται και σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμούμε  να αναπαράγουμε  "χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη".
Εν κατακλείδι διατηρούμε στο ακέραιο την ευθύνη αλλά και τον πυρήνα της αξιακής βάσης των επιλογών σε μια συλλογική αγωνιστική συστράτευση, με εκπεφρασμένη τη ταξική μας μεροληψία.

ΥΓ: Πέραν της παρούσης αναγκαίας διευκρινιστικής τοποθέτησης μας για τις υποψηφιότητες μας, έπεται αναλυτική ενημέρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ και τις τρέχουσες εξελίξεις.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://sxoliastisepiea.blogspot.com/