ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Κοντονής: Απαράδεκτη επιβολή λογοκρισίας από το Facebook

Αμεση έρευνα από την Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Την παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ προκάλεσε η κίνηση του Facebook να μπλοκάρει ανάρτηση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου που συνοδευόταν από φωτογραφία ναζιστικών εκτελέσεων στο χωριό Κάνδανος της Κρήτης (διαβάστε ΕΔΩ).
Η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης  Σταύρου Κοντονή ήταν άμεση και κατά τη  συνεδρίαση.. του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Facebook για το ζήτημα της αποανάρτησης αντιναζιστικού σχολίου του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου.
Ενώπιον των ομολόγων του, της Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Julian King, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι είναι απαράδεκτη η επιβολή λογοκρισίας από τη Facebook μέσω της φίμωσης τόσο της ιστορικής μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Κάνδανο, όσο και του νεοναζιστικού ιδεολογικού υπόβαθρου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Μετά το τέλος της παρέμβασης του υπουργού τον λόγο έλαβε ο Επίτροπος King, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό το οποίο θα ερευνήσει άμεσα η Επιτροπή. Προς την ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν υπουργοί Δικαιοσύνης και άλλων κρατών-μελών.