ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Το Μακεδονικό, ο ολίγιστος και οι παλιές καραβάνες

«Ο κ. Κοτζιάς μοιάζει να υπερασπίζεται τα επιχειρήματα των γειτόνων μας παρά τα συμφέροντα της χώρας».
Η δήλωση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια μέρα πριν από τα καινούρια συλλαλητήρια, δε δείχνει μόνο ταχεία διολίσθηση στην αγκαλιά του ακροδεξιού αντιπροέδρου. Συντονίζεται ο αρχηγός της ΝΔ με τους.. πολέμιους μιας συμφωνίας, τους εθνικιστικούς κύκλους εδώ και πέρα από τα σύνορα. Υιοθετεί διατυπώσεις μετεμφυλιακές, ακροδεξιάς κοπής, μιλώντας για μειοδότες, ενδοτικούς και άλλα ηχηρά παρόμοια. Μόνο για "σχεδιαζόμενον διαμελισμόν της Ελλάδος χάριν των Σλάβων" δεν κατηγόρησε τον ΥΠΕΞ.
Η δήλωση δείχνει κυρίως το περιορισμένο βεληνεκές αυτού του πολιτικού. Αδυνατεί να αντισταθεί στην πίεση της ηχηρής μειοψηφίας, αδυνατεί να σταθεί απέναντι στις δυνάμεις που τζογάρουν στη διαιώνιση του αδιεξόδου. Και θα έρθει πάλι αύριο να μας πει για τις δυνάμεις του λαϊκισμού.
Ξέρω πως κάποιοι θα επισημάνουν το πονηρό οξύμωρο της ενδοκυβερνητικής ασυμφωνίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τις κυβερνητικές κινήσεις εργαλειοποίησης του Μακεδονικού. Δεκτές και οι δυο επισημάνσεις. Όμως η άρση του αδιεξόδου είναι μείζον αυτών. Και πάντως, όποιος αυτή τη στιγμή παραβλέπει την πιθανότητα λύσης και κρύβεται πίσω από τον Καμμένο ψάχνοντας άλλοθι για ανέξοδους πατριωτισμούς είναι ολίγιστος. Σπιθαμιαίος.

Υγ. Γιατί δεν κοιτάζει ο κ. Μητσοτάκης το ΚΙΝΑΛ, να διδαχτεί πώς τέτοιες ώρες οι παλιές καραβάνες μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα;

- από το facebook του Κωστή Παπαϊωάννου (τ. γενικού γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής)