ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Πέθανε η Μάνια Τεγοπούλου

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 60 ετών η πρώην εκδότρια της "Ελευθεροτυπίας" Μάνια Τεγοπούλου, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Είχε αναλάβει τα ηνία της "Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε." το 2007 μετά απ' το θάνατο του πατέρα της Κίτσου Τεγόπουλου και στην αρχή δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Η κρίση όμως του Τύπου..
χτύπησε σκληρά και το πάλαι ποτέ πανίσχυρο συγκρότημα του Νέου Κόσμου, με την "Ελευθεροτυπια" να κατεβάζει ρολλά τον Δεκέμβριο του 2011. Επανακυκλοφόρησε στις αρχές του 2013, μόνο και μόνο για να ξανακλείσει το Νοέμβριο του 2014.
Έκτοτε το κτίριο της οδού Μίνωος παραμένει φάντασμα.
Ούσα εκδότρια της "Ελευθεροτυπίας", η Τεγοπούλου είχε ακολουθήσει τη γραμμή του πατέρα της, αφήνοντας τους δημοσιογράφους να εκφράζονται ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς. Οι παρεμβάσεις της περιορίζονταν στην πρώτη σελίδα, καθώς και στα περιπαικτικά σημειώματα που έφεραν την υπογραφή της. Θεώρησε επίσης καλό ν' αλλάξει τους διευθυντές των διαφόρων εκδόσεων, πιστεύοντας ότι έτσι θα αναζωογονούσε το συγκρότημα.
Δεν θα μάθουμε ποτέ αν οι κινήσεις της αυτές θα μπορούσαν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα γιατί η κρίση των εφημερίδων ήταν αμείλικτη και αδυσώπητη. Απλώς η "Ελευθεροτυπία" που δεν είχε το κρατικό δίχτυ προστασίας άλλων ομίλων, έπεσε πρώτη...

Χρήστος Ξανθάκης (newpost)




H Mάνια Τεγοπούλου σε νεαρή ηλικία. H φωτογραφία ειναι από συνέντευξη στο περιοδικό Οδός Πανός και στον Γιώργο Χρονά.
Η Μάνια Τεγοπούλου  νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ιασώ General, με κίρρωση του ήπατος.