ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

H EΡΤ καλωσορίζει τη νέα υβριδική εποχή

Οι καινοτόμες εφαρμογές υβριδικής τεχνολογίας και εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε η ΕΡΤ με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου παρουσιάστηκαν την Παρασκευή, σε μια μεγάλη εκδήλωση, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρος Νιαρχος.
«Σήμερα, βλέπουμε ένα δείγμα της ΕΡΤ που θέλουμε και που μας αξίζει», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Γενικός.. Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, προσθέτοντας ότι «μία ΕΡΤ που πρωτοπορεί και καινοτομεί, ανοίγει το δρόμο για την τηλεόραση του μέλλοντος, προσεγγίζει τους νέους και αγκαλιάζει όλους τους πολίτες».
Στον σημαντικό ρόλο της ΕΡΤ για την προάσπιση ενός δημόσιου αγαθού, της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε αθλητικά γεγονότα μείζονος σημασίας, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός,  ο οποίος χαιρέτισε την προσπάθεια της ΕΡΤ «να προσφέρει στο κοινό σύγχρονες υπηρεσίες αγκαλιάζοντας το παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην έναρξη μιας μεγάλης αναπτυξιακής πορείας της ΕΡΤ, στρατηγικό στόχο της οποίας αποτελεί η επένδυση στις νέες τεχνολογίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «οι νέες εφαρμογές δεν αποτελούν παρά μία μικρή πρόγευση των υπηρεσιών που θα προσφέρει η δημόσια τηλεόραση».
Τον νέο εικονικό κόσμο και τις υβριδικές υπηρεσίες της ΕΡΤ παρουσίασαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΕΡΤ Μάρκος Βογιατζόγλου και ο Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων Γιάννης Βουγιουκλάκης. Ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Γιώργος Λυκουρόπουλος αναφέρθηκε στις νέες εκπομπές της δημόσιας Τηλεόρασης εν όψει Μουντιάλ, καθώς και στις ζωντανές μεταδόσεις των αγώνων.
Την εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, αθλητές και δημοσιογράφοι, παρουσίασαν οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη και Παναγιώτης Μπουγιούρης.
Η εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε η ΕΡΤ για κινητά και tablets, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζωντανή μετάδοση των αγώνων σε παράθυρο 180ο με ενσωματωμένα στατιστικά που θα επικαιροποιούνται σε πραγματικό χρόνο, όλους τους αγώνες σε video on demand με δυνατότητα επιλογής θέασης από 18 κάμερες, βίντεο 360ο από την πόλη του διεξαγωγής αγώνα, την άφιξη ομάδων και οπαδών, και την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Η ειδική εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης προσφέρει για πρώτη φορά στην Ευρώπη δυνατότητα θέασης βίντεο 360ο, ζωντανή μετάδοση αγώνων με επιλογή θέασης από πέντε κάμερες, καθώς και όλους τους αγώνες σε video on demand με διαδραστικό timeline.
Το website του Μουντιάλ (διαθέσιμο σε κινητά, tablets και υπολογιστές) περιλαμβάνει ζωντανή μετάδοση όλων των αγώνων με επιλογή θέασης από πέντε κάμερες, όλους τους αγώνες σε video on demand με δυνατότητα επιλογής θέασης από 18 κάμερες, διαδραστικό περιβάλλον με στατιστικά και χρηστικές πληροφορίες που επικαιροποιούνται σε πραγματικό χρόνο.