ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Η «είδηση»

Aπό το πρωί κυκλοφορεί η «είδηση» σε όλα σχεδόν τα ειδησογραφικά σάιτ ότι γνωστός έλληνας δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού πάσχει από καρκίνο. Μπαίνουμε στην ανάγκη να το σχολιάσουμε γιατί κάτι μας ενόχλησε και για αυτό την λέξη είδηση την βάζουμε σε εισαγωγικά. Βέβαια ο ίδιος ο δημοσιογράφος γνωστοποίησε την περιπέτεια της υγείας του ανεβάζοντας σχετικές αναρτήσεις στο facebook.. Πιστεύουμε όμως ότι αυτό δεν είναι πληροφορία για να ανέβει στα ειδησεογραφικά σάιτ. Απλώς κεντρίζει μια αρρωστημένη περιέργεια των αναγνωστών που προφανώς θα φέρει περισσότερα κλικ στην «είδηση» με τίτλους του στιλ "Γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος της ΤΙΒΙ ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο".

ΥΓ1 Για λίγο, για πολύ λίγο, σκεφτήκαμε και εμείς να ανεβάσουμε την «είδηση». Για πολύ λίγο όμως. Οχι ότι είμαστε πιο σωστοί και άλλα τέτοια ηθικολογικά, δεοντολογικά κλπ Αλλά να, δεν μας πήγε να το ανεβάσουμε.

ΥΓ2 Σκεφτήκαμε αρκετά τον τίτλο που θα βάλουμε. Πιο πολύ θα ταίριαζε το  «Γνωστός έλληνας δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού πάσχει από καρκίνο», έτσι για να τσιμπάγαμε και εμείς τα κλικ... Αλλά καταλήξαμε στην «είδηση».