ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

«Ο αγενής και εριστικός κύριος Βασίλης Πελέκης»

Aπεργίες αν γίνει συγχώνευση Star -Alpha και προειδοποίηση για κινητοποιήσεις αν γίνουν περικοπές στον ΑΝΤ1
 
Σε ψήφισμά τους οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) δηλώνουν τα κάτωθι:
Όσον αφορά τη σύμπραξη των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA και STAR και μετά την συνομολογία αλλά και την ενυπόγραφη δήλωση.. των εκπροσώπων των δύο καναλιών στο πρακτικό της τριμερούς συνάντησης του Υπ. Εργασίας το οποίο αναφέρει:
Α. Δεν θα υπάρξει συγχώνευση είτε εταιριών είτε τμημάτων
Β. Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους.
Γ. Δεν θα επηρεαστούν οι θέσεις εργασίας
Δ. Δεν θα μεταβληθούν οι εργασιακές σχέσεις….
Δίνουμε εντολή και εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της Ένωσής μας να κηρύξει στάσεις εργασίας  και απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που οι δύο σταθμοί είτε τώρα είτε στο μέλλον δεν τηρήσουν αυτές τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις.
Το ίδιο θα συμβεί σε οποιαδήποτε περίπτωση που οι ρόλοι των εργαζομένων των δύο καναλιών δεν θα είναι απολύτως διακριτοί και θα υπάρξει σύγχυση. Παρομοίως όποτε υπάρξει παρανόμως κοινή χρήση μηχανημάτων και χώρων.
Επίσης εξουσιοδοτούμε και δίνουμε εντολή στο Δ.Σ. του σωματείου μας να πράξει το αυτονόητο και να ελέγχει βήμα βήμα την νομιμότητα του όλου εγχειρήματος αλλά και να επέμβει άμεσα όπως εκείνο κρίνει στην οποιαδήποτε άλλη παρατυπία ή παρανομία.
Τέλος με απεργιακές κινητοποιήσεις θα αντιμετωπιστεί και ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 αν εκείνος προβεί σε νέες μειώσεις μισθών ή απολύσει έστω και έναν συνάδελφο. Τα σπασμένα των μεγαλοστελεχών, δεν θα τα πληρώσουν οι απλοί εργαζόμενοι».
Συνάδελφοι. Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.  πήρε συγκεκριμένες εντολές από το ανώτατο όργανο ενός σωματείου. Την Γενική Συνέλευση. Έτσι και θα πορευθεί.

Υ.Γ. Όσο για τον διευθυντή σύνταξης του STAR κύριο Βασίλη Πελέκη, ο οποίος διαμηνύει απειλητικά μηνύματα στους τεχνικούς του σταθμού, όσον αφορά την ακριβή έλευσή τους στην εργασία τους μετά την λήξη της στάσης, ενημερώνουμε τον ίδιο αλλά και την διοίκηση του σταθμού πως την επόμενη φορά που όχι μόνο θα απειλήσει αλλά και θα ασχοληθεί με τους τεχνικούς του σταθμού ο εν λόγω κύριος, η ένωσή μας θα αντιδράσει άμεσα όπως εκείνη γνωρίζει. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά.  Συστήνουμε δε στον συγκεκριμένο κύριο να μάθει τρόπους καλής συμπεριφοράς καθώς και τί σημαίνει η λέξη «σεβασμός» και να πάψει να είναι αγενής και εριστικός με τους θεσμικούς εκπροσώπους των συναδέλφων τεχνικών. Η απρόκλητη αγένεια σε πρόσωπα που έχουν εκλεχθεί για να εκπροσωπούν εργαζομένους συνεπάγεται και απρόκλητη αγένεια προς όλους.  Κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ούτε καν από μεγάλα στελέχη καναλιών.