ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Πρώτη φορά γυναίκα στο τιμόνι της El Pais

Η 67χρονη Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ είναι η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει την ισπανική εφημερίδα El Pais, η οποία έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, σε μια στιγμή που στην Ισπανία αναλαμβάνει μια κυβέρνηση στην οποία πλειοψηφούν οι γυναίκες, έγινε σήμερα γνωστό από τον όμιλο.
Ο διορισμός της δημοσιογράφου, η οποία γεννήθηκε το 1951 στη Μαδρίτη, εγκρίθηκε χθες Πέμπτη από τη σύνταξη που περιλαμβάνει σχεδόν 300 δημοσιογράφους, στη.. διάρκεια ψηφοφορίας στην οποία συγκέντρωσε το 97,2% των ψήφων.
Ο διορισμός της πρέπει να εγκριθεί επισήμως από το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας, διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομίλου Prisa, ιδιοκτήτη της εφημερίδας με τους περισσότερους αναγνώστες στον ισπανόφωνο κόσμο χάρη στις εκδόσεις της στη Λατινική Αμερική.
Η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ, η οποία άρχισε να εργάζεται στην El Pais λίγο καιρό μετά την ίδρυση της εφημερίδας το 1976, ήταν πολιτική συντάκτρια πριν αρχίσει μια μακρά σταδιοδρομία στα διεθνή ως ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Μπουένος Άιρες.
Υπήρξε επίσης αναπληρώτρια διευθύντρια της εφημερίδας αυτής που πρόσκειται στο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) και της οποίας γίνεται σήμερα η πρώτη γυναίκα διευθύντρια.
Ο διορισμός της ανακοινώθηκε την ώρα που η Ισπανία διαθέτει την κυβέρνηση με τις περισσότερες γυναίκες που είχε ποτέ -- 11 γυναίκες υπουργούς και 6 άνδρες. Η κυβέρνηση αυτή διορίσθηκε χθες Τετάρτη από τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.
Η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ διαδέχεται στη θέση αυτή τον Αντόνιο Κάνιο, ο οποίος ήταν διευθυντής της από το 2014 -- μια περίοδος στη διάρκεια της οποίας η El Pais είχε φανεί πολύ επικριτική έναντι του Πέδρο Σάντσεθ, που είχε γίνει την ίδια χρονιά γενικός γραμματέας του PSOE.