ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Γιατί έφυγε από τoν όμιλο Κουρτάκη ο Λ. Χαραλαμπόπουλος

Tέλος στη συνεργασία του δημοσιογράφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου με τον όμιλο των Παραπολιτικών. Ο εκδότης-διευθυντής του περιοδικού Unfollow ανακοίνωσε ότι δεν θα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Παραπολιτικά, δεν θα διευθύνει την ιστοσελίδα του ομίλου και δεν θα συμμετέχει στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 Fm.
Εκτός των άλλων με τα Παραπολιτικά κυκλοφορούσαν τα ένθετα «Report» και «Propaganda» που έβγαζε ο (εργασιομανής) Λ. Χαραλαμπόπουλος και ο οποίος αυτό τον καιρό ετοιμάζει κάτι καινούργιο.
«Είμαι πια σε ένα σημείο που δεν θέλω απλώς να είμαι "καλός επαγγελματίας" και να κάνω "καλά τη δουλειά μου". Και, κακά τα ψέματα, η δουλειά στους μεγάλους μιντιακούς ομίλους σού δίνει.. μεγάλες δυνατότητες αλλά σου βάζει και περιορισμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά  ο Λ. Χαραλαμπόπουλος εξηγώντας τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας του με τον όμιλο του Γιάννη Κουρτάκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
"Από σήμερα (Παρασκευή) διακόπτω τη συνεργασία μου με τα μέσα του ομίλου Παραπολιτικά. Δεν θα γράφω άρθρα στην εφημερίδα, δεν θα διευθύνω την ιστοσελίδα και δεν θα συμμετέχω στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1 FM».
Παρότι η συνεργασία που είχα με τους ανθρώπους του ομίλου ήταν πολύ καλή, άλλωστε και καλοί δημοσιογράφοι είναι και καλοί συνεργάτες, νιώθω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο.
Καταρχάς γιατί νιώθω ότι ακόμη και ένας εργασιομανής όπως εγώ δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Ετοιμάζω κάτι καινούριο αυτό τον καιρό, για το οποίο θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες πολύ σύντομα, και αυτό απαιτεί την πλήρη προσήλωσή μου. Όποιος δεν επιλέγει πού θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του κινδυνεύει είτε να καταρρεύσει από την κούραση, είτε να μπει στη συνήθεια να «ξεπετάει» πράγματα. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: κακή δημοσιογραφία.
Όμως, είναι και κάτι πιο βαθύ που με ωθεί σε αυτή την απόφαση. Είμαι πια σε ένα σημείο που δεν θέλω απλώς να είμαι «καλός επαγγελματίας» και να κάνω «καλά τη δουλειά μου».  Και, κακά τα ψέματα, η δουλειά στους μεγάλους μιντιακούς ομίλους σού δίνει μεγάλες δυνατότητες αλλά σου βάζει και περιορισμούς. Ακόμη και εάν δε σου επιβάλλει «δεσμεύσεις» (και στα Παραπολιτικά ποτέ δεν αισθάνθηκα «δεσμευμένος») πάντα υπάρχουν και γραμμές που δεν μπορείς να ξεπεράσεις.
Όμως, αυτή τη στιγμή, έχω την ανάγκη να ακολουθήσω την… ξεροκεφαλιά μου όπου με οδηγεί. Θέλω να κάνω δημοσιογραφία με τον τρόπο που εγώ καταλαβαίνω και να εξερευνήσω τις συνέπειες αυτής της απόφασης ως το τέλος. Αυτή μου η απόφαση δεν αποτελεί μομφή για κανέναν, έχει να κάνει αποκλειστικά με μια προσωπική διεκδίκηση και το σημείο στο οποίο βρίσκομαι αυτή τη στιγμή.
Πάμε για άλλα λοιπόν! Καλή συνέχεια στους ανθρώπους των Παραπολιτικών, τους ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία που είχαμε, και καλή δύναμη σε όλους μας.

Υ.Γ: Τα ένθετα «Report» και «Propaganda» δεν θα συνεχίσουν την έκδοση τους στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
Δημοσιογράφος, εκδότης – διευθυντής περιοδικού UNFOLLOW"