ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ποιος θα οριστεί ως νέος πρόεδρος στην ΕΡΤ;

Η Κατερίνα Σαρικάκη ανέλαβε προέδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 

Με μια λιτή  αλλά ουσιαστική δήλωση ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς ευχαριστεί για την προσφορά του στην ΕΡΤ τον (παραιτηθέντα πρόεδρο) Διονύση Τσακνή  και ξεκαθαρίζει ότι η ΕΡΤ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αναλυτικά η δήλωση Παππά μετά την παραίτηση του Διονύση Τσακνή έχει ως εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Διονύση Τσακνή για την προσφορά του στην ΕΡΤ, από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο «μαύρο». Οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης..
είναι θεμιτές. Η ΕΡΤ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου».
Την ίδια ώρα τα καθήκοντα Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 ανέλαβε η καθηγήτρια Κατερίνα Σαρικάκη.
Η κυρία Σαρικάκη είναι Τακτική Καθηγήτρια Επικοινωνίας (Βιομηχανίες των ΜΜΕ, Διακυβέρνηση των ΜΜΕ και Οργάνωση) στην έδρα Jean Monnet Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης των ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Διευθύντρια στο Εργαστήριο Έρευνας Media Governance and Industries και στο Κέντρο Έρευνας Διεθνών Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου της Βιέννης.
Προΐσταται του Τομέα Communication Law and Policy International Communication Association (ICA), είναι Γενική Γραμματέας του European Consortium for Communication Research (ECREA), Επισκέπτρια Καθηγητής σε θέματα Επικοινωνίας και Media Policy, Πρόεδρος στα Media Transformation and Media Innovation του Πανεπιστημίου της Βιέννης και Διευθύντρια Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων.
Στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ3 παραμένει ο Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ.